Diabetespolikliniek

9933.jpg
St. Anna Logo

Bij de diabetespolikliniek van het Anna Ziekenhuis in Geldrop kun je terecht voor specifieke zorg bij diabetes mellitus (suikerziekte). Dit is een van de meest voorkomende chronische aandoeningen en een ziekte die nog steeds niet te genezen is. Bij suikerziekte is je bloedsuikerspiegel verstoord. Je hebt dan een teveel aan glucose (suiker) in je bloed, doordat jouw lichaam te weinig of helemaal niets van het hormoon insuline aanmaakt. Insuline regelt je bloedsuikerspiegel. Er zijn verschillende soorten diabetes (o.a. type 1, type 2, zwangerschapsdiabetes). De behandeling van diabetes is gericht op het normaliseren van het glucosegehalte in je bloed en op het verminderen en voorkomen van complicaties als hart- en vaatziekten. De behandeling bestaat uit medicijngebruik (onder andere insuline) en aanleren van een gezonde leefstijl (verantwoord eten, bewegen en niet roken).

Voor kinderen met diabetes zijn er gespecialiseerde diabetesverpleegkundigen werkzaam binnen het team.

 

Diabetespolikliniek in het Anna Ziekenhuis

Op de diabetespolikliniek in het Anna Ziekenhuis onderzoeken, behandelen en begeleiden wij volwassen en kinderen met diabetes en vrouwen die tijdens een zwangerschap een zwangerschapsdiabetes ontwikkelen. Je kunt bij onze diabetespolikliniek rekenen op deskundige en persoonlijke zorg door ons diabetesteam. Dit team bestaat uit internisten, diabetesverpleegkundigen, diëtisten en een psycholoog. Je komt op het spreekuur bij de internist of de diabetesverpleegkundige. En als het nodig is bij andere behandelaars van ons diabetesteam. Bij jouw controlebezoeken aan de diabetespolikliniek is de diabetesverpleegkundige je vaste aanspreekpunt. Zij voert de controles uit, geeft informatie over diabetes en begeleidt jou bij het inpassen van de ziekte in je dagelijks leven. Bij jouw zorg werken we nauw samen met het laboratorium.

Annakeur

Bloedsuiker meten met een gegarandeerde kwaliteit.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten
Diny Brands

Diny Brands

diabetesverpleegkundige

Bekijk profiel
Wendy Jansen

Wendy Jansen

diabetesverpleegkundige

Bekijk profiel
Iris Jansen op de Haar

Iris Jansen op de Haar

diabetesverpleegkundige

Bekijk profiel
Linda Meertes

Linda Meertens

diabetesverpleegkundige

Bekijk profiel
Marluce Roost

Marluce Roost

diabetesverpleegkundige

Bekijk profiel
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.