Dienst geestelijke verzorging

4334.jpg
St. Anna Logo

Soms roept ziek zijn vragen op. Hoe ziet mijn toekomst eruit? Waarom overkomt mij dit? Misschien zijn dit gevoelens en gedachten die u herkent en waarover u wilt praten. Voor een vertrouwelijk gesprek of steun na slecht nieuws, kunt u terecht bij de dienst geestelijke verzorging van het Anna Ziekenhuis. Onze geestelijk verzorgers kunnen hierin net een stap verder gaan dan uw behandelend arts en verpleegkundigen. Iedereen is bij ons welkom, ongeacht geloof of levensbeschouwing. U kunt zelf contact opnemen met een geestelijk verzorger of een verpleegkundige daar om vragen.

 

Dienst geestelijke verzorging in het Anna Ziekenhuis

De dienst geestelijke verzorging van het Anna Ziekenhuis biedt begeleiding bij verschillende vraagstukken voor patiënten en naasten. Wij kunnen met u in gesprek gaan en u begeleiden bij levensvragen en rouwverwerking. Op verzoek verzorgen wij rituelen aan bed, zoals dopen, ziekenzalving of ziekenzegening. We kunnen samen ook kiezen voor een passend ritueel en bijvoorbeeld met u mediteren, bidden of lezen. Ook kunt u bij ons terecht voor een waakkoffer. Hierin zitten producten die u kunt gebruiken tijdens het waken, zoals een draagbare cd-speler, massageolie, (geur)kaarsen en een boekje met mooie teksten. Ook kunt u dag en nacht in ons stiltecentrum terecht om even te zitten, een kaarsje aan te steken, iets te schrijven in het intentieboek, te mediteren of te bidden. Alle wereldreligies zijn in ons centrum vertegenwoordigd: u kunt lezen in de Bijbel, Torarol, Koran of Bhagavad gita. 

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten
Theo De Zwart

Theo de Zwart

geestelijk verzorger & ethicus

Bekijk profiel

Margit van Tuijl

geestelijk verzorger

Bekijk profiel
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.