St. Anna Logo

U heeft gezondheidsproblemen, maar hoeft niet in het ziekenhuis opgenomen te worden. Of u kunt na uw ziekenhuisopname nog niet starten met uw revalidatietraject, maar u kunt ook nog niet naar huis. Dan heeft het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop speciale bedden voor u. Dit noemen we ELV-bedden: Eerstelijns Verblijf hoog complex voor ouderen. De specialist ouderengeneeskunde van woonzorgorganisatie Ananz is verantwoordelijk en voert de regie. Naast deze specialist is nog één behandelaar betrokken; meestal is dit een fysiotherapeut of een ergotherapeut.

Wanneer komt u in aanmerking voor een ELV-bed?

  • U heeft zicht op herstel op korte termijn.
  • Na verblijf in een ELV-bed keert u terug naar huis of start u aan uw revalidatietraject.
  • De huisarts en eventueel de Thuiszorg zijn nauw betrokken en maken afspraken over uw terugkeer naar huis, zodat de zorg doorgaat.
  • Aanvraag voor plaatsing verloopt via het ziekenhuis of de huisarts.

De ELV-bedden

Onze ELV-bedden staan in het St. Anna Ziekenhuis. Omdat we praten over ELV-bedden, lijkt het net alsof u de hele tijd in bed ligt. Maar dat is niet zo. Het dagelijkse leven speelt zich af in de grote woonkamer waar u bezoek kunt ontvangen, waar u alle maaltijden gebruikt en waar u uw behandelaar ontmoet. We zijn ervan overtuigd dat u het beste herstelt in een huiselijke omgeving in plaats van in een ziekenhuisbed.

Waarom heeft het St. Anna Ziekenhuis ELV-bedden?

Het St. Anna Ziekenhuis en Ananz behoren tot de St. Anna Zorggroep. De aanwezigheid van ELV-bedden is een voorbeeld van de vanzelfsprekende samenwerking tussen de organisaties. De specialist ouderenzorg van Ananz houdt de regie en het ziekenhuis biedt de expertise om zorg te leveren. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten snel naar huis kunnen of naar een revalidatiecentrum gaan om daar de juiste zorg krijgen. Op die manier worden ook de ziekenhuisbedden niet onnodig gebruikt. De St. Anna Zorggroep vormt een vanzelfsprekende schakel tussen de eerste en tweedelijnszorg.

Beschikbaarheid bedden

Kijk voor de beschikbaarheid van de ELV-bedden in de regio op http://www.verblijfmetzorg.nl/