ELV-bedden: tijdelijke zorg voor ouderen

_MG_9351_web.jpg
St. Anna Logo

U heeft gezondheidsproblemen, maar hoeft niet in het ziekenhuis opgenomen te worden. Of u kunt na uw ziekenhuisopname nog niet starten met uw revalidatietraject, maar u kunt ook nog niet naar huis. Dan heeft het Anna Ziekenhuis in Geldrop speciale bedden voor u. Dit noemen we ELV-bedden: Eerstelijns Verblijf hoog complex voor ouderen. De specialist ouderengeneeskunde van woonzorgorganisatie Anna Ouderenzorg is verantwoordelijk en voert de regie. Naast deze specialist is nog één behandelaar betrokken; meestal is dit een fysiotherapeut of een ergotherapeut.

Wanneer komt u in aanmerking voor een ELV-bed?

  • U heeft zicht op herstel op korte termijn.
  • Na verblijf in een ELV-bed keert u terug naar huis of start u aan uw revalidatietraject.
  • De huisarts en eventueel de Thuiszorg zijn nauw betrokken en maken afspraken over uw terugkeer naar huis, zodat de zorg doorgaat.
  • Aanvraag voor plaatsing verloopt via het ziekenhuis of de huisarts.

De ELV-bedden en het Anna Ziekenhuis

Onze ELV-bedden staan in het Anna Ziekenhuis. Omdat we praten over ELV-bedden, lijkt het net alsof u de hele tijd in bed ligt. Maar dat is niet zo. Het dagelijkse leven speelt zich af in de grote woonkamer waar u bezoek kunt ontvangen, waar u alle maaltijden gebruikt en waar u uw behandelaar ontmoet. We zijn ervan overtuigd dat u het beste herstelt in een huiselijke omgeving in plaats van in een ziekenhuisbed.

Waarom heeft het Anna Ziekenhuis ELV-bedden?

Het Anna Ziekenhuis en Anna Ouderenzorg behoren tot de Anna Zorggroep. De aanwezigheid van ELV-bedden is een voorbeeld van de vanzelfsprekende samenwerking tussen de organisaties. De specialist ouderenzorg van Anna Ouderenzorg houdt de regie en het ziekenhuis biedt de expertise om zorg te leveren. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten snel naar huis kunnen of naar een revalidatiecentrum gaan om daar de juiste zorg krijgen. Op die manier worden ook de ziekenhuisbedden niet onnodig gebruikt. De Anna Zorggroep vormt een vanzelfsprekende schakel tussen de eerste en tweedelijnszorg.

Uw medicatie op de afdeling ELV 

Via de apotheek van het Anna Ziekenhuis krijgt u voortaan de medicijnen die u thuis al gebruikte plus de (eventuele) nieuwe medicijnen. Op die manier gebeurt de medicatieverstrekking op een veilige manier. Het kan zijn dat u medicijnen gebruikt of gaat gebruiken waarvoor u een eigen bijdrage moet betalen. Is dit het geval dan ontvangt u een factuur van de apotheek van het Anna Ziekenhuis.

Beschikbaarheid bedden

Kijk voor de beschikbaarheid van de ELV-bedden in de regio op http://www.verblijfmetzorg.nl/

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.