Functieafdeling

St. Anna Logo

Je komt naar onze functieafdeling voor een onderzoek of test waarmee we naar mogelijke oorzaken voor jouw klachten zoeken. Met verschillende onderzoeks- en meettechnieken brengen we de werking van bepaalde organen in jouw lichaam in kaart. Daarbij bekijken we of er sprake is van stoornissen of afwijkingen. Voorbeelden van onderzoeken zijn een inwendig kijkonderzoek van jouw darmen, een allergietest en longfunctieonderzoek. Functielaboranten voeren de onderzoeken uit, waar nodig samen met een van onze medisch specialisten. Bepaalde onderzoeken onderga je met een roesje. Op de functieafdeling verrichten we ook kleine ingrepen, zoals het wegnemen van een stukje bot of beenmerg voor onderzoek in het laboratorium. Voor functieonderzoek heb je een verwijzing nodig van jouw medisch specialist. Ook jouw huisarts kan bepaalde onderzoeken aanvragen.

 

Functieafdeling in het Anna Ziekenhuis

Op onze functieafdeling sta jij centraal: je kunt bij ons patiëntgerichte zorg door deskundige professionals verwachten. Meestal krijg je op korte termijn een afspraak. Voor enkele onderzoeken is een toegangstijd. Wij besteden veel aandacht aan patiëntveiligheid. In geval van spoed kan jouw (huis)arts dan ook altijd direct contact met ons opnemen. Ons ziekenhuis heeft een functieafdeling in Eindhoven en in Geldrop. In Eindhoven kun je terecht voor cardiologisch functieonderzoek. In Geldrop meten we met speciale onderzoeks- en meettechnieken de werking van hart en bloedvaten, de organen van het spijsverteringskanaal en de longen. Ook vervolgonderzoek na deelname aan het bevolkingsonderzoek darmkanker is bij ons mogelijk. Het Anna Ziekenhuis is hiervoor gecertificeerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Groen vinkje voor goede darmkankerzorg

Toegekend door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Wij voldoen aan alle minimale voorwaarden voor goede darmkankerzorg.

Certificaat RIVM voor vervolgonderzoek na bevolkingsonderzoek darmkanker

RIVM gecertificeerd voor screening van patiënten na het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten
Rutger Haest

Rutger Haest

cardioloog

Bekijk profiel
Hans Janssen

Hans Janssen

cardioloog

Bekijk profiel
Stijn De Ridder

Stijn de Ridder

cardioloog

Bekijk profiel

Ramon van de Ven

cardioloog

Bekijk profiel

Auke Post

internist

Bekijk profiel

Alexander Stork

internist

Bekijk profiel
Arno Toorians

Arno Toorians

internist

Bekijk profiel
Martin Woudstra

Martin Woudstra

internist

Bekijk profiel
Christien Van De Broek

Kristien van den Broek

longarts

Bekijk profiel

Arent Jan Michels

longarts

Bekijk profiel

Liese Verhaert

longarts

Bekijk profiel

Ronald Linskens

MDL arts

Bekijk profiel
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.