St. Anna Logo

In Geboortecentrum Anna in Geldrop krijgen jij en jouw baby optimale zorg tijdens en na de bevalling. Ons geboortecentrum heeft luxe, huiselijke kraamsuites en een couveuseafdeling op enkele passen afstand van uw kraamsuite. Je kunt er in een huiselijke sfeer bevallen en, indien nodig, jouw kraamtijd doorbrengen. Als je om medische redenen in ons geboortecentrum bevalt, begeleidt een van onze klinisch verloskundigen of gynaecologen de bevalling. Je kunt bij ons ook bevallen onder begeleiding van jouw eigen verloskundige. Als het nodig is, komen onze medische professionals, zoals de gynaecoloog, de kinderarts of de klinisch verloskundige bij jouw aan het bed. Je hoeft tijdens de bevalling dus niet te verplaatsen. Soms moet je na de bevalling in het ziekenhuis blijven. Je verblijft dan met jouw baby in een luxe kraamsuite, tenzij jouw baby opgenomen moet worden op de couveuseafdeling. 

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Bevallen en verblijven in Geboortecentrum Anna

Geboortecentrum Anna is er voor jou en jouw gezin tijdens en na de bevalling. Bij jouw bevalling en de verzorging van jouw kind willen we zoveel mogelijk aan jouw wensen voldoen. In onze kraamsuites staan jij en jouw gezin centraal. Zo hebben onze suites allemaal een eigen badkamer, toilet, koelkastje, televisie en wifi. Je kunt er zelf koffie en thee zetten. Op de foto's kun je zien hoe onze kraamsuites eruit zien. Jouw partner kan overdag en ’s nachts bij je blijven in de kraamsuite en jouw andere kinderen en familie mogen overdag wanneer ze willen op bezoek komen. Samen met jou letten we erop dat jij en jouw baby wel de nodige rust krijgen.

Verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en klinisch verloskundigen van het St. Anna Ziekenhuis werken nauw samen met kraamzorgorganisaties rondom het St. Anna Ziekenhuis in het VSV Anna. Binnen dit VSV worden afspraken gemaakt over de verloskundige zorg en de organisatie hiervan. De nauwe samenwerking en de goede onderlinge contacten zorgen voor uitstekende verloskundige zorg voor jou en jouw baby. Zie hier een overzicht van verloskundigenpraktijken in onze regio. Kijk ook eens op de gezamenlijke website zizobrabant.nl, hier vind je alle informatie over zwangerschap en bevallen, verzameld door de samenwerkende verloskundigen praktijken en ziekenhuizen in de regio.

Pijnstilling

Tijdens de bevalling helpen we je om zo goed mogelijk te ontspannen, om zo de pijn te onderdrukken. Maar er zijn ook verschillende vormen van medische pijnstilling mogelijk zoals de ruggenprik. In het onderstaand filmpje lichten we de mogelijkheden toe.

 

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

 

 

 

Informatieavonden over de zwangerschap het 1e en 2e trimester en over zwangerschap en bevallen in ons geboortecentrum

Meerdere malen per jaar organiseert Geboortecentrum Anna (online) zwangerschapsavonden voor aanstaande ouders in het St. Anna Ziekenhuis.

Er zijn 2 verschillende voorlichtingsavonden die in de zwangerschap gevolgd kunnen worden. De informatieavond “De zwangerschap, het 1e en 2e trimester” geeft je informatie over de zwangerschap zelf. Voor voorbereiding op de bevalling raden we je de informatieavond “Bevallen in het ziekenhuis” aan.

 

Vooraf registreren

Heb jij de wens om in het St. Anna Ziekenhuis te bevallen? Registreer je dan tijdig. Kies hiervoor een rustig moment, zodat bij een spoedopname of de bevalling jouw gegevens bij ons bekend zijn. Je kunt je registreren bij de receptie in de centrale hal, vergeet niet een geldig identiteitsbewijs en jouw zorgpas mee te nemen!

Ervaringen patiënten

Karlijn Vlielander ervaring geboortecentrum Anna bevalling st anna ziekenhuis.jpg

Karlijn over haar bevalling en zorg in Geboortecentrum Anna

“We hebben een hele fijne tijd gehad in het St. Anna Ziekenhuis, waar we nog vaak met een goed gevoel aan terug denken.”

Lees verder
geboortecentrum linda en bart

De ervaring van Linda en Bart met Geboortecentrum Anna

"Bij Geboortecentrum Anna doen ze er alles aan om het zo comfortabel mogelijk te maken. Ze zorgen echt goed voor je”

Lees verder
Maike van de Kerkhof-Vugts en Ize_web.jpg

De ervaring van Maike

"Ik wilde in het ziekenhuis bevallen, maar wilde wel per se dat mijn eigen verloskundige Willemijn van Dijk de bevalling kon doen. En dat kon gelukkig."

Lees verder

 

  • Kleinschalig
  • Persoonlijk
  • Samenwerking met jouw verloskundige