Gipskamer

0990.jpg
St. Anna Logo

Op de gipskamer van het Anna Ziekenhuis kunt u terecht als u afwijkingen, ziekten of letsel heeft aan het ‘steun- en bewegingsapparaat’. Het steun- en bewegingsapparaat bestaat uit uw botten, spieren, pezen en gewrichten, gewrichtsbanden en gewrichtskapsels. Op de gipskamer behandelt de gipsverbandmeester botbreuken, wonden, diabetische voetproblemen, verdraaiingen, verstuikingen, spier- en/of peesletsels, aangeboren afwijkingen en amputaties. We gebruiken hiervoor verschillende materialen, zoals gips van kalk of kunststof, Soft Cast, tape, thermoplast of een brace. 

De gipskamer in het Anna Ziekenhuis

Meestal wordt u door een andere specialist doorverwezen naar de gipskamer van het Anna Ziekenhuis. Bijvoorbeeld omdat u bij de Spoedeisende hulp binnen bent gekomen met een breuk, of omdat een orthopeed u doorverwijst voor een behandeling. Onze gipsverbandmeesters weten welke behandeling ze bij welke afwijking, ziekte of letsel moeten gebruiken. Hiervoor werken onze gipsverbandmeesters ook nauw samen met collega’s van andere specialismen waar u onder behandeling bent. U kunt hierbij denken aan de chirurg en orthopeed, maar ook aan de revalidatiearts, neuroloog, sportarts, gynaecoloog en huisarts. Door de afstemming met andere zorgverleners dragen onze gipsverbandmeesters bij aan onze professionele patiëntenzorg. U bent op onze gipskamer in goede handen.

CZO-erkenning (College Zorg Opleidingen)

De gipskamer in het St. Anna Ziekenhuis is CZO gecertificeerd. Het is een erkende opleidingsplaats.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Goed om te weten
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.