Kindergeneeskunde

Kinderafdeling-balie.jpg
St. Anna Logo

Bij het specialisme kindergeneeskunde in het Anna Ziekenhuis in Geldrop kunt u terecht voor complete en kindgerichte medische zorg voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Al onze kinderartsen houden zich bezig met algemene kindergeneeskunde. Zij onderzoeken en behandelen (ernstig) zieke kinderen en daarnaast kinderen/jongvolwassenen bij wie de normale ontwikkeling of groei verstoord is of dreigt te raken. Elke kinderarts heeft zich gespecialiseerd in meerdere aandachtsgebieden. De specialisaties zijn: hartproblematiek, chronische hoofdpijnklachten, kinderdiabetes (suikerziekte), kinderen met overgewicht, ontwikkeling van kinderen, hormonale stoornissen en groeiproblemen (endocrinologie), plas- en poepproblemen, gedrags- en opvoedingsproblematiek en ziekten bij pasgeborenen (neonatologie). Onderzoek en behandeling vinden plaats op de polikliniek (of op andere afdelingen in ons ziekenhuis), in dagbehandeling of tijdens opname op onze kinder-jeugdafdeling.

 

Kindergeneeskunde in het Anna Ziekenhuis

Bij ons specialisme kindergeneeskunde kunt u kwalitatief goede patiëntenzorg verwachten en persoonlijke begeleiding van kinderen, hun ouder(s) of verzorger(s). Uw kind blijft bij dezelfde arts onder behandeling, zodat persoonlijke aandacht en het opbouwen van een vertrouwensrelatie mogelijk is. Als ouder krijgt u uitgebreide informatie over onderzoek, diagnose en behandeling van uw kind. Kinderen informeren we zo goed mogelijk op basis van hun leeftijd. Er zijn folders speciaal voor kinderen en een apart boekje over het verwijderen van amandelen. Daarnaast krijgt uw kind bij opname in het Anna Ziekenhuis het ‘BeterBoek. Over mijn ziekenhuisopname’ (Bureau Méteau). Dit voorlichtingsdagboek is een hulpmiddel bij de verwerking van alles wat er in het ziekenhuis gebeurt. Bij ziekenhuisopname van uw kind kunt u als ouder 24 uur per dag bij uw kind blijven. Ook bij onderzoeken en behandelingen kunnen ouders aanwezig zijn. Bij de (medische) zorg voor uw kind werken wij nauw samen met andere specialisten in ons ziekenhuis.

Bronzen smiley kinderafdeling

Zorg gericht op de behoeften van kinderen met bewaking van de rechten van het kind.

Bronzen smiley dagbehandeling

Zorg gericht op de behoeften van kinderen met bewaking van de rechten van het kind.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten

Miranda Beeren

kinderarts

Bekijk profiel

Indrani Kok-Wijesinha

kinderarts

Bekijk profiel
Geesje Van Schaijk Uniform

Geesje van Schaijk

kinderarts

Bekijk profiel
Marloes Van De Star

Marloes van der Star

kinderarts

Bekijk profiel
Simone Velzeboer

Simone Velzeboer

kinderarts

Bekijk profiel
Kimberley Wagemans

Kimberley Wagemans-Bonouvrié

kinderarts

Bekijk profiel

Miranda Béatse

physician assistant kindergeneeskunde

Bekijk profiel
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.