Laboratorium

Afnamelab 2023
St. Anna Logo

In het klinisch laboratorium van het Anna Ziekenhuis verzamelen en onderzoeken we bloed en andere lichaamsmaterialen, zoals urine, ontlasting en sperma. Tijdens ons onderzoek meten we of hier verschillende stoffen en cellen in aanwezig zijn. Zo kunnen we ziekten opsporen en uitsluiten, bepalen hoe een ziekte of zwangerschap verloopt en zelfs ziekten helpen voorkomen. De meest voorkomende onderzoeken voeren we nog dezelfde dag uit. Een klein aantal testen kunnen we niet in ons eigen laboratorium uitvoeren. Deze besteden wij uit aan een ander laboratorium. Alle uitslagen worden onder accreditatie gerapporteerd tenzij uitdrukkelijk anders wordt vermeld.

> Direct naar informatie voor aanvragers 

Klinisch laboratorium in het Anna Ziekenhuis

Bij het Anna Ziekenhuis kunt u op meerdere locaties in de regio Eindhoven bloed laten prikken en materiaal als urine en ontlasting inleveren. Zo kunt u in Eindhoven, Geldrop, Heeze, Leende, Lierop, Maarheeze, Mierlo, Nuenen, Someren en Sterksel terecht. Als u een verwijsbrief heeft, kunt u snel en vaak zonder afspraak bij ons terecht. Op een aantal locaties ook in de avonduren. Wij zorgen er altijd voor dat de uitslagen van uw onderzoek snel bij uw (huis)arts of verloskundige terecht komen. Daarom doen we onze onderzoeken 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Kwaliteit staat daarbij hoog in het vaandel. We zijn er trots op dat ons laboratorium al sinds 1998 als 12e van Nederland geaccrediteerd is. Dit betekent dat we zorgvuldig met de aan ons toevertrouwde lichaamsmaterialen omgaan en ons kwaliteitssysteem regelmatig getoetst wordt. Als patiënt bent u bij ons dus verzekerd van kwaliteit.

ISO 15189 accreditatie klinisch laboratorium

We zijn er trots op dat ons laboratorium al sinds 1998 geaccrediteerd is, vanaf 23 augustus 2018 conform de internationaal erkende ISO15189 norm. Dit betekent dat we zorgvuldig met de aan ons toevertrouwde lichaamsmaterialen omgaan en analyses kwalitatief betrouwbaar uitvoeren. Ons kwaliteitssysteem wordt regelmatig getoetst om deze kwaliteit te borgen. Voor de actuele status van onze accreditatie, zie de website van de RvA.

Bekijk keurmerk

Annakeur

Bloedsuiker meten met een gegarandeerde kwaliteit.

Bekijk keurmerk
Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten
X

Stijn Aper

laboratoriumspecialist klinische chemie

Bekijk profiel

Kristel Boonen

laboratoriumspecialist klinische chemie

Bekijk profiel
Paulien Verschuren

Pauline Verschuure

laboratoriumspecialist klinische chemie

Bekijk profiel
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.