St. Anna Logo

Bij het specialisme longgeneeskunde in het St. Anna Ziekenhuis komt u voor onderzoek en behandeling van aandoeningen aan de longen en luchtwegen. Onze longartsen behandelen longziekten als astma, COPD en longkanker. Daarnaast richten we ons op de preventie van (verergering van) longaandoeningen. Ook voor slaapstoornissen kunt u bij ons terecht. Al onze artsen zijn algemeen longarts. Daarnaast heeft iedere longarts zich toegelegd op meerdere aandachtsgebieden binnen de longgeneeskunde, onder andere (begeleiding bij) topsport, chronisch hoesten, slaapgerelateerde aandoeningen, stoppen met roken, inspanningsastma en longkanker. Onderzoek en behandeling vinden meestal plaats op de polikliniek longgeneeskunde. Voor technisch onderzoek van uw luchtwegen gaat u naar de functieafdeling. 

 

Longgeneeskunde in het St. Anna Ziekenhuis

Het specialisme longgeneeskunde in het St. Anna Ziekenhuis kenmerkt zich door kwalitatief goede patiëntenzorg, een persoonlijke benadering en korte toegangstijden. Na verwijzing door uw huisarts of specialist heeft u binnen een week een afspraak bij een van onze longartsen. U blijft onder behandeling bij dezelfde longarts die u tijdens uw eerste polikliniekbezoek gesproken heeft. Op onze polikliniek kunt u diverse specifieke spreekuren bezoeken, ook bij gespecialiseerde longverpleegkundigen. Voor mensen die gebruikmaken van inhalatiemedicatie organiseren we maandelijks een instructiebijeenkomst. Onze longartsen zijn betrokken bij verschillende nationale en internationale studies ter verbetering van de zorg voor patiënten met longproblematiek.

Kliniek met 5 sterren voor Apneu, op basis van patiëntbeoordelingen (geen keurmerk)

Tevredenheidsonderzoek maar diagnose en behandeling van slaapapneu door de ApneuVereniging.

Samenwerkingsverband OncoZon

Binnen het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZon) werken 10 ziekenhuizen samen op het gebied van de behandeling van kanker in al zijn vormen.