Longgeneeskunde

9559.jpg
St. Anna Logo

Bij het specialisme longgeneeskunde in het Anna Ziekenhuis komt u voor onderzoek en behandeling van aandoeningen aan de longen en luchtwegen. Onze longartsen behandelen longziekten als astma, COPD en longkanker. Daarnaast richten we ons op de preventie van (verergering van) longaandoeningen. Ook voor slaapstoornissen kunt u bij ons terecht. Al onze artsen zijn algemeen longarts. Daarnaast heeft iedere longarts zich toegelegd op meerdere aandachtsgebieden binnen de longgeneeskunde, onder andere (begeleiding bij) topsport, chronisch hoesten, slaapgerelateerde aandoeningen, stoppen met roken, inspanningsastma en longkanker. Onderzoek en behandeling vinden meestal plaats op de polikliniek longgeneeskunde. Voor technisch onderzoek van uw luchtwegen gaat u naar de functieafdeling. 

 

Longgeneeskunde in het Anna Ziekenhuis

Het specialisme longgeneeskunde in het Anna Ziekenhuis kenmerkt zich door kwalitatief goede patiëntenzorg, een persoonlijke benadering en korte toegangstijden. Na verwijzing door uw huisarts of specialist heeft u binnen een week een afspraak bij een van onze longartsen. U blijft onder behandeling bij dezelfde longarts die u tijdens uw eerste polikliniekbezoek gesproken heeft. Op onze polikliniek kunt u diverse specifieke spreekuren bezoeken, ook bij gespecialiseerde longverpleegkundigen. Voor mensen die gebruikmaken van inhalatiemedicatie organiseren we maandelijks een instructiebijeenkomst. Onze longartsen zijn betrokken bij verschillende nationale en internationale studies ter verbetering van de zorg voor patiënten met longproblematiek.

Kliniek met 5 sterren voor Apneu, op basis van patiëntbeoordelingen (geen keurmerk)

Tevredenheidsonderzoek maar diagnose en behandeling van slaapapneu door de ApneuVereniging.

Samenwerkingsverband OncoZon

Binnen het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZon) werken 10 ziekenhuizen samen op het gebied van de behandeling van kanker in al zijn vormen.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten

K.M. (Kristien) van den Broek

longarts

Bekijk profiel

A.J. Michels

longarts

Bekijk profiel

dr. G. (Gerben) Stege

longarts

Bekijk profiel

L.L.W. (Liese) Verhaert

longarts

Bekijk profiel

R. (Rosemary) van de Boomen

longverpleegkundige

Bekijk profiel
Longverpleegkundige

A.J.A.M. (Angelique) van Dalen

longverpleegkundige

Bekijk profiel
Longverpleegkundige

A. (Annemiek) Fransen

longverpleegkundige

Bekijk profiel
Longverpleegkundige

D. (Demelza ) van Geest

longverpleegkundige

Bekijk profiel

A.H.J. (Anke) van Laarhoven

longverpleegkundige

Bekijk profiel
PA longgeneeskunde

L. (Lieke) van Gemert-Wolfs

physician assistent longgeneeskunde

Bekijk profiel
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Wij kunnen u via dit formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke- en spoedvragen. Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Neemt u contact op met uw huisarts/ behandelend arts als u vragen heeft over uw persoonlijke gezondheidstoestand, diagnose of een behandeling.