Longgeneeskunde

9559.jpg
St. Anna Logo

Bij het specialisme longgeneeskunde in het Anna Ziekenhuis kom je voor onderzoek en behandeling van aandoeningen aan de longen en luchtwegen. Onze longartsen behandelen longziekten als astma, COPD en longkanker. Daarnaast richten we ons op de preventie van (verergering van) longaandoeningen. Ook voor slaapstoornissen kun je bij ons terecht. Al onze artsen zijn algemeen longarts. Daarnaast heeft iedere longarts zich toegelegd op meerdere aandachtsgebieden binnen de longgeneeskunde, onder andere (begeleiding bij) topsport, chronisch hoesten, slaapgerelateerde aandoeningen, stoppen met roken, inspanningsastma en longkanker. Onderzoek en behandeling vinden meestal plaats op de polikliniek longgeneeskunde. Voor technisch onderzoek van jouw luchtwegen ga je naar de functieafdeling. 

 

Longgeneeskunde in het Anna Ziekenhuis

Het specialisme longgeneeskunde in het Anna Ziekenhuis kenmerkt zich door kwalitatief goede patiëntenzorg, een persoonlijke benadering en korte toegangstijden. Na verwijzing door jouw huisarts of specialist heb je binnen een week een afspraak bij een van onze longartsen. Je blijft onder behandeling bij dezelfde longarts die je tijdens jouw eerste polikliniekbezoek gesproken hebt. Op onze polikliniek kun je diverse specifieke spreekuren bezoeken, ook bij gespecialiseerde longverpleegkundigen. Voor mensen die gebruikmaken van inhalatiemedicatie organiseren we maandelijks een instructiebijeenkomst. Onze longartsen zijn betrokken bij verschillende nationale en internationale studies ter verbetering van de zorg voor patiënten met longproblematiek.

Kliniek met 5 sterren voor Apneu, op basis van patiëntbeoordelingen (geen keurmerk)

Tevredenheidsonderzoek naar diagnose en behandeling van slaapapneu door de ApneuVereniging.

Samenwerkingsverband OncoZon

Binnen het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZon) werken 10 ziekenhuizen samen op het gebied van de behandeling van kanker in al zijn vormen.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten
Christien Van De Broek

Kristien van den Broek

longarts

Bekijk profiel

Lotte Mandigers-van den Bos

longarts

Bekijk profiel

Arend-Jan Michels

longarts

Bekijk profiel
Gerben Stege

Gerben Stege

longarts

Bekijk profiel

Liese Verhaert

longarts

Bekijk profiel

Rosemary van den Boomen

longverpleegkundige

Bekijk profiel
Longverpleegkundige

Angelique van Dalen

longverpleegkundige

Bekijk profiel
Demelza Van Geest

Demelza van Geest

longverpleegkundige

Bekijk profiel

Carlijn van den Hurk

longverpleegkundige

Bekijk profiel
Lieke Van Gemert

Lieke van Gemert-Wolfs

physician assistent longgeneeskunde

Bekijk profiel
Goed om te weten
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.