St. Anna Logo

Bij het specialisme maag-darm-leverziekten (MDL) in het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop kunt u terecht voor preventie, onderzoek en behandeling van aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. Dat wil zeggen van het maagdarmkanaal (slokdarm, maag, darmen, het gebied rond de anus), de lever, alvleesklier en galwegen. U kunt daarbij denken aan ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, glutenintolerantie, maagzweer, maagbloeding, hepatitis, levercirrose, eetstoornissen en galstenen. Onze maag-darm-lever-artsen onderzoeken en behandelen volwassenen en kinderen. Bij het opsporen van stoornissen in het maagdarmkanaal is het inwendig kijkonderzoek (endoscopie) een belangrijk hulpmiddel. De MDL-artsen verrichten endoscopieën op de functieafdeling van het St. Anna Ziekenhuis om oorzaken voor uw klachten te vinden en zo nodig direct (kleine) afwijkingen te behandelen.

 

Maag-darm-leverziekten in het St. Anna Ziekenhuis

Ons specialisme MDL kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg met korte wachttijden. In geval van spoed kunt u direct contact opnemen. Wij hechten veel waarde aan goede communicatie en persoonlijk contact met u en uw naaste(n). Bij uw zorg werken onze MDL-artsen intensief samen met andere specialisten in ons ziekenhuis, onder andere met internisten, chirurgen, kinderartsen, oncologen en pathologen. Zo nodig is er overleg met collega’s van het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+.

Behalve met de MDL-arts heeft u regelmatig contact met onze MDL-verpleegkundigen. U krijgt van hen uitgebreide informatie over uw ziektebeeld, medicijnen, onderzoeken en behandelmethoden en een optimale begeleiding tijdens uw zorgtraject. Het St. Anna Ziekenhuis is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gecertificeerd voor het doen van vervolgonderzoek bij het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Groen vinkje voor goede darmkankerzorg

Toegekend door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Wij voldoen aan alle minimale voorwaarden voor goede darmkankerzorg.

Certificaat RIVM voor vervolgonderzoek na bevolkingsonderzoek darmkanker

RIVM gecertificeerd voor screening van patiënten na het bevolkingsonderzoek darmkanker.