Maag-darm-leverziekten (MDL)

0105.jpg
St. Anna Logo

Bij het specialisme maag-darm-leverziekten (MDL) in het Anna Ziekenhuis in Geldrop kun je terecht voor preventie, onderzoek en behandeling van aandoeningen van het spijsverteringsstelsel. Dat wil zeggen van het maagdarmkanaal (slokdarm, maag, darmen, het gebied rond de anus), de lever, alvleesklier en galwegen. Je kunt daarbij denken aan ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, glutenintolerantie, maagzweer, maagbloeding, hepatitis, levercirrose, eetstoornissen en galstenen. Onze maag-darm-lever-artsen onderzoeken en behandelen volwassenen en kinderen. Bij het opsporen van stoornissen in het maagdarmkanaal is het inwendig kijkonderzoek (endoscopie) een belangrijk hulpmiddel. De MDL-artsen verrichten endoscopieën op de functieafdeling van het Anna Ziekenhuis om oorzaken voor jouw klachten te vinden en zo nodig direct (kleine) afwijkingen te behandelen.

 

Maag-darm-leverziekten in het Anna Ziekenhuis

Ons specialisme MDL kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg met korte wachttijden. In geval van spoed kun je direct contact opnemen. Wij hechten veel waarde aan goede communicatie en persoonlijk contact met jou en jouw naaste(n). Bij jouw zorg werken onze MDL-artsen intensief samen met andere specialisten in ons ziekenhuis, onder andere met internisten, chirurgen, kinderartsen, oncologen en pathologen. Zo nodig is er overleg met collega’s van het academisch ziekenhuis Maastricht UMC+.

Behalve met de MDL-arts heb je regelmatig contact met onze MDL-verpleegkundigen. Je krijgt van hen uitgebreide informatie over jouw ziektebeeld, medicijnen, onderzoeken en behandelmethoden en een optimale begeleiding tijdens jouw zorgtraject. Het Anna Ziekenhuis is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) gecertificeerd voor het doen van vervolgonderzoek bij het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Groen vinkje voor goede darmkankerzorg

Toegekend door de Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK). Wij voldoen aan alle minimale voorwaarden voor goede darmkankerzorg.

Certificaat RIVM voor vervolgonderzoek na bevolkingsonderzoek darmkanker

RIVM gecertificeerd voor screening van patiënten na het bevolkingsonderzoek darmkanker.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten

Kitty Peeten

casemanager MDL

Bekijk profiel
Lieke van Gogh

Lieke van Gogh-Bax

intake verpleegkundige

Bekijk profiel

Sander de Kort

MDL arts

Bekijk profiel

Ronald Linskens

MDL arts

Bekijk profiel

Marlous op de Weegh

MDL arts

Bekijk profiel
Mieke Jansen Van Den Boomen

Mieke Jansen-van den Boomen

MDL verpleegkundige

Bekijk profiel
Iris Mulder Van Brussel

Iris Mulder-van Brussel

MDL verpleegkundige

Bekijk profiel
Monique Van Isterdael

Monique van Isterdael-Nobel

MDL verpleegkundige

Bekijk profiel
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.