Medische microbiologie

St. Anna Logo

Het specialisme medische microbiologie is een specialisme waar u als patiënt niet direct mee in aanraking komt. Toch is dit specialisme belangrijk voor kwalitatief goede zorg in het Anna Ziekenhuis. Het specialisme richt zich namelijk op de diagnose, behandeling en preventie van ziekten die worden veroorzaakt door schadelijke micro-organismen, zoals bacteriën, gisten en schimmels. De arts-microbioloog weet precies welke van deze micro-organismen overdraagbaar zijn van mens op mens of van dier op mens en welke ziektes deze veroorzaken. Een arts-microbioloog is daarom dé deskundige op het gebied van infectieziekten. Een arts-microbioloog ondersteunt uw huisarts of medisch specialist en is dus vooral op de achtergrond betrokken bij uw diagnose en/of behandeling. Een arts-microbioloog werkt voor de preventie van infectieziekten in het Anna Ziekenhuis ook nauw samen met de afdeling infectiepreventie.

 

Medische microbiologie in het Anna Ziekenhuis

Als we bij u een infectieziekte vermoeden, werkt de arts-microbioloog van het Anna Ziekenhuis nauw samen met uw behandelend arts. De arts-microbiologen sluiten daarnaast ook aan bij overleggen van andere specialismen, zoals de intensive care. Op deze manier kunt u ervan uit gaan dat u de best mogelijke zorg op een veilige manier krijgt.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten

Ann DeMeulemeester

medisch microbioloog

Bekijk profiel
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.