Medische psychologie

0257.jpg
St. Anna Logo

Bij het specialisme medische psychologie in het Anna Ziekenhuis kunt u terecht als u een psychologische hulpvraag heeft, die samenhangt met lichamelijke klachten. U kunt met verschillende klachten bij ons terecht. Bijvoorbeeld als u last heeft van angst of somberheid door uw ziekte of handicap, of emotionele problemen door een lichamelijke aandoening of lichamelijke klachten. Ook met traumatische ervaringen of psychische klachten tijdens een revalidatietraject kunt u bij ons terecht. Op de afdeling medische psychologie werken we met verschillende behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie, mindfulness, relaxatietherapie en EMDR. Om een afspraak te maken heeft u een verwijsbrief nodig van uw specialist of behandelend arts. Als u bent doorverwezen naar de afdeling medische psychologie zal een psycholoog samen met u proberen uit te zoeken wat de oorzaak van uw klachten is. Samen met u maken we daarna een behandelplan.

 

Medische psychologie in het Anna Ziekenhuis

Het specialisme medische psychologie van het Anna Ziekenhuis biedt psychologische zorg bij alle somatische ziektebeelden. Wij bieden individuele behandelingen, maar ook groepsbehandelingen, zoals trainingen voor het leren omgaan met stress en/of lichamelijke spanningsklachten. Onze psychologen hebben ieder hun eigen aandachtsgebied: medische psychologie, kinder- en jeugdpsychologie en neuropsychologie. Daarnaast bieden wij gespecialiseerde zorg op de geheugenpoli, ouderen geheugenpoli (geriatrische geheugenpoli), ADHD-poli, hoofdpijnpoli en in het programma ‘kinderen in beweging.’ Hierdoor kunnen zowel kinderen, volwassenen als ouderen in het Anna Ziekenhuis terecht bij een gespecialiseerd psycholoog voor een behandeling op maat.

Lees meer in onze folder 'Afdeling Medische Psychologie'.

 

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten

M. (Maike) van Dartel

GZ psycholoog

Bekijk profiel

M. (Marielle) van den Heuvel

GZ psycholoog

Bekijk profiel

dr. R. (Rosa) Martens

GZ psycholoog

Bekijk profiel

J. (Joyce) van Vlerken-Verhallen

GZ psycholoog

Bekijk profiel

S.J.M. (Sylvia) Hoppenbrouwers

klinisch psycholoog

Bekijk profiel

B. (Brigit) Hamers

psychodiagnostisch werker

Bekijk profiel

L.H.M. (Lonneke) Koekkoek

psychodiagnostisch werker

Bekijk profiel

T. (Tanya) Verspay

psychodiagnostisch werker

Bekijk profiel
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Wij kunnen u via dit formulier geen antwoord geven op medisch inhoudelijke- en spoedvragen. Een afspraak maken kan alleen telefonisch. Neemt u contact op met uw huisarts/ behandelend arts als u vragen heeft over uw persoonlijke gezondheidstoestand, diagnose of een behandeling.