Palliatieve zorg

St. Anna Logo

Soms is het niet meer mogelijk om een ziekte te genezen. We denken dan vaak aan de ziekte kanker, maar er zijn meer ziekten waarbij genezing niet meer mogelijk is zoals hartfalen, COPD, nierfalen of neurologische aandoeningen. In deze levensfase staat ons team symptoombestrijding en palliatieve zorg voor u klaar om u te ondersteunen. Dit team bestaat uit twee artsen en verpleegkundigen. Samen met u streven wij naar zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. We bekijken of behandeling van uw lichamelijke klachten zoals pijn, kortademigheid, misselijkheid of vermoeidheid mogelijk is. Ook bieden wij behandeling en ondersteuning bij psychologische klachten, zoals angst of somberheid. Daarnaast hebben we veel aandacht voor levens- en zingevingsvragen en kunnen we uitleg geven over palliatieve sedatie, stervensbegeleiding en euthanasie. We doen dit samen met u en uw naasten. U kunt starten met palliatieve zorg als u net gehoord heeft dat u niet meer kunt genezen, maar ook later in het proces. De duur van de palliatieve fase verschilt per patiënt en ziekte.

 

Palliatieve zorg in het Anna Ziekenhuis

De kern van het team symptoombestrijding en palliatieve zorg wordt gevormd door twee artsen palliatieve geneeskunde en gespecialiseerd verpleegkundigen palliatieve zorg. Zij zijn gedurende het traject uw vaste aanspreekpunt. Om u optimaal te begeleiden werkt het team ook nauw samen met andere medisch specialisten, maatschappelijk werk, geestelijke verzorgers en met uw eigen huisarts. Wij begeleiden u ook bij ontslag uit het ziekenhuis. Ons uitgangspunt is dat de beste palliatieve zorg zo dicht mogelijk in de buurt of bij u thuis wordt gegeven. Uw huisarts kan u hierin ook begeleiden. Hij of zij kan altijd bij ons team symptoombestrijding en palliatieve zorg terecht met vragen.  

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten
Marlie Spijkers

Marlie Spijkers

arts palliatieve geneeskunde

Bekijk profiel
Anneke Witziers

Anneke Witziers

arts palliatieve geneeskunde

Bekijk profiel

Nicole Beerens

verpleegkundig consulent palliatieve zorg

Bekijk profiel

Esther Jansen

verpleegkundig consulent palliatieve zorg

Bekijk profiel

Gabrielle van Rijt

verpleegkundig consulent palliatieve zorg

Bekijk profiel

Liesbeth van de Water

verpleegkundig consulent palliatieve zorg

Bekijk profiel
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.