Psychiatrie

St. Anna Logo

Het specialisme psychiatrie van het Anna Ziekenhuis biedt specialistische geestelijke gezondheidszorg (tweedelijnsbehandeling). U kunt bij ons terecht voor onderzoek en behandeling van verschillende psychiatrische aandoeningen. Hiervoor heeft u altijd een verwijzing nodig van uw huisarts of behandelend arts in het Anna Ziekenhuis. Het specialisme psychiatrie biedt poliklinische behandelingen en behandelingen waarvoor u opgenomen moet worden. De afdeling waar opname plaatsvindt heet de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis)

Let op: In verband met een tekort aan psychiaters zijn wij genoodzaakt om geen nieuwe patiënten meer aan te nemen. Dit geldt zowel voor de afdeling als voor de poli Psychiatrie.

Psychiatrie in het Anna Ziekenhuis

De psychiaters van het Anna Ziekenhuis zijn deskundig en hebben zich in verschillende aandachtsgebieden gespecialiseerd. Zo richten onze psychiaters zich in het bijzonder op de diagnose en behandeling van lichamelijke aandoeningen in combinatie met psychiatrische aandoeningen. Patiënten uit de regio die ergens anders behandeld worden, kunnen ook bij het Anna Ziekenhuis terecht voor een second opinion op dit gebied. Daarnaast zijn onze psychiaters gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van angststoornissen en gecompliceerde stemmingsstoornissen, zoals terugkerende of chronische depressie en bipolaire stoornis. Ook bij een eerste psychose kunt u terecht in het Anna Ziekenhuis en doen wij uitgebreide psychische- en lichamelijke onderzoeken in een patiëntvriendelijke ziekenhuisomgeving. Bij het specialisme psychiatrie van het Anna Ziekenhuis kunt u niet terecht voor de behandeling van eetstoornissen of ernstige persoonlijkheidsstoornissen.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen