Reumatologie

St. Anna Logo

Mensen spreken vaak over ‘reuma’ alsof het één aandoening is. Maar reuma is niet één ziekte, het is een verzamelnaam voor meerdere aandoeningen. Het gaat hierbij om aandoeningen en klachten aan gewrichten, spieren en pezen die gepaard gaan met pijn en die u beperken in uw bewegingen. Dit betreft ontstekingsreuma zoals reumatoïde artritis of jicht, reuma ontstaan door veroudering zoals artrose, of wekedelenreuma zoals pees- of slijmbeursklachten en fibromyalgie. In totaal bestaan er wel meer dan honderd verschillende reumatische aandoeningen.

Invloed op uw dagelijks leven

Als u een reumatische aandoening heeft, heeft u niet alleen te maken met uw ziekte; reuma heeft ook (veel) invloed op uw dagelijks leven. Naast medische zorg, begeleiden wij u ook in het omgaan met de gevolgen van reuma in uw dagelijks leven, uw woonsituatie en uw werk. Zodat u weet wat u wel en niet kunt of moet doen, en u tevens gevoel van controle behoudt over uw ziekte.

Reumatologie in het Anna Ziekenhuis 

De reumatologische zorg in het Anna Ziekenhuis wordt uitgevoerd door specialisten van de Sint Maartenskliniek.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten

Marcel Flendrie

reumatoloog

Bekijk profiel

Fleur Poelkens

reumatoloog

Bekijk profiel

Sabien Wielsma

reumatoloog

Bekijk profiel
Stel uw vraagWij beantwoorden uw vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als u daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.