Revalideren in het Anna Ziekenhuis als je belemmeringen hebt bij dagelijkse functioneren

Afdeling

Revalidatie

Door ziekte, een ongeval of een aangeboren aandoening kun je belemmeringen ervaren in het dagelijks functioneren. Denk bijvoorbeeld aan praten, schrijven, lezen, staan, lopen, aankleden, huishoudelijke taken, werk, hobby’s en sporten en sociale contacten. Als je deze klachten herkent, kun je een afspraak maken bij de afdeling revalidatie.

Over de revalidatiearts

De revalidatiearts helpt je om blijvende beperkingen te voorkomen. Als dat niet mogelijk is, helpt de revalidatiearts jou om zo goed mogelijk te leren omgaan met jouw beperking in jouw dagelijks leven. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van jouw huisarts of een andere specialist uit ons ziekenhuis.

Mogelijke behandelingen

Tijdens de eerste afspraak bespreek je met de revalidatiearts de belemmeringen die je ervaart bij het dagelijks functioneren. Je bespreekt ook de (mogelijke) oorzaak van deze belemmeringen. De revalidatiearts zal je vragen wat je hoopt te bereiken en wat jouw doelen en verwachtingen zijn. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek. Als dat nodig is, worden afspraken gemaakt over aanvullend onderzoek, zoals een röntgenfoto. Na alle onderzoeken bespreekt de revalidatiearts de mogelijke behandelingen met jou. Samen met jou stelt de revalidatiearts doelen vast. Als je een behandeling nodig hebt, kan dat bij een therapeut bij jou in de buurt of bij een van de therapeuten in het Anna Ziekenhuis. Als je situatie daarom vraagt, kan jouw revalidatiearts je ook doorverwijzen naar een andere instelling om te revalideren.

Over revalidatiegeneeskunde

Bij het specialisme revalidatiegeneeskunde hechten wij veel waarde aan een persoonlijke band met onze patiënten. We horen graag jouw verhaal, zodat we jou een behandeling op maat kunnen bieden. Je ziet zoveel mogelijk jouw eigen arts. Het doel van de revalidatie is dat je zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis in jouw omgeving kunt blijven functioneren. De revalidatieartsen in het Anna Ziekenhuis werken daarom nauw samen met andere specialisten, zoals de neuroloog, (vaat)chirurg, orthopeed en kinderarts. Ook zijn er gecombineerde spreekuren, bijvoorbeeld met de orthopedisch schoenmaker en instrumentmaker.