Spoedeisende hulp

SAZG.1114.9198.jpg
St. Anna Logo

Als u acuut zorg nodig heeft, kunt u terecht bij de spoedeisende hulp (SEH) van het Anna Ziekenhuis in Geldrop. Als uw situatie niet levensbedreigend is, ga dan eerst naar uw huisarts of de huisartsenpost. De kosten hiervoor vallen onder uw basisverzekering en u hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen. De kosten voor de SEH vallen wel onder uw eigen risico, ook als u bent doorverwezen door de huisartsenpost. Als u op de spoedeisende hulp komt, meldt u zich eerst bij de balie. Wij registreren dan dat u er bent. Hiervoor hebben wij uw legitimatiebewijs nodig. We moeten ook weten of u de afgelopen maanden opgenomen of behandeld bent in een buitenlands ziekenhuis.

 

Hoe gaat het op de spoedeisende hulp?

Het team op de spoedeisende hulp probeert u zo snel mogelijk te helpen. Een SEH-verpleegkundige beoordeelt hoe spoedeisend uw klacht is. Dit noemen we triage. Dit kan betekenen dat u moet wachten omdat er patiënten zijn die door hun aandoening of letsel sneller medische hulp nodig hebben. Wij vragen hiervoor uw begrip. Als u tijdens het wachten extra pijn of klachten krijgt, kunt u dit melden aan de balie. Gelukkig kunnen veel patiënten die de SEH bezoeken snel weer naar huis. In sommige gevallen is het nodig om u voor verder onderzoek en/of behandeling op te nemen in het ziekenhuis. U wordt dan opgenomen op de Acute Opname Afdeling.

 

Spoedeisende hulp in het Anna Ziekenhuis

De spoedeisende hulp (SEH) van het Anna Ziekenhuis levert 24 uur per dag en 7 dagen per week hoogwaardige acute zorg. Jaarlijks bezoeken ruim 13.000 patiënten onze eerste hulp. Patiënten die naar de SEH komen zijn vaak geschrokken en willen zo snel mogelijk geholpen worden. Onze artsen en verpleegkundigen zijn betrokken en bieden deze professionele hulp.

 

Huisartsenpost

Heeft u zorg van de huisarts nodig die niet kan wachten tot de volgende dag? Bel dan de Spoedpost van de centrale huisartsenpost. 

088 - 876 5151
10 cent per minuut 

Let op: alleen op afspraak. 

De Spoedpost (huisartsenpost) is telefonisch bereikbaar buiten praktijkuren van uw eigen huisarts: 's avonds, 's nachts, in het weekend en op feestdagen. Zij maken een afspraak met u voor een consult. De spoedpost (huisartsenpost) in het Anna Ziekenhuis is tot 23.00 uur geopend. Na 23.00 uur kunt u terecht bij één van de andere spoedposten in de regio. 

Lees meer over de Spoedpost (huisartsenpost)

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten

Yvette Mol

Internist ouderengeneeskunde / SEH-arts

Bekijk profiel
seh-arts

Eefje Eggels-van den Berg

SEH-arts

Bekijk profiel

Theo Nanlohij

SEH-arts

Bekijk profiel
Goed om te weten
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.