Als u antistollingsmedicijnen gebruikt, is professionele begeleiding onmisbaar. U kunt hiervoor bij de trombosedienst van het Anna Ziekenhuis terecht. Wij controleren regelmatig uw bloed en stellen op basis van het resultaat van deze controle en uw medische informatie een persoonlijk doseringsschema voor uw medicijnen vast. Voor een eerste bezoek aan de trombosedienst van het Anna Ziekenhuis heeft u een (her)aanmeldingsformulier van uw arts nodig.
Trombosedienst van het Anna Ziekenhuis
De trombosedienst van het Anna Ziekenhuis controleert regelmatig de antistolling van uw bloed. U kunt bloed laten prikken bij een van de (bloed)afnamelocaties van ons ziekenhuis. Het klinisch laboratorium onderzoekt uw bloed en drukt het resultaat van dit onderzoek uit in INR.
Voor meer informatie, kijk ook in de folder trombosedienst of op www.trombosestichting.nl.
INR
De afkorting INR staat voor International Normalized Ratio. De INR geeft de mate van antistolling van uw bloed aan. In het begin van de behandeling nemen we vaker bloed af en stellen we soms meerdere malen per week de INR vast.
Doseerbrief
Meestal ontvangt u de dag na de bloedafname van de trombosedienst per post de doseerbrief. Hierop staat precies vermeld hoeveel tabletten u de komende periode dagelijks moet innemen en een datum voor een nieuwe controle. Uw dosering is persoonlijk en kan dus verschillen van die van andere patiënten. Het kan voorkomen dat een nieuw schema afwijkt van uw vorig schema. Dit wil niet zeggen dat het beter of slechter met u gaat. Als de INR stabiel is binnen de streefwaarden, krijgt u van ons een doseringsschema voor langere tijd.
Digitaal Logboek
Bent u bekend met internet en heeft u een e-mailadres? Dan kunt u gebruik maken van het digitaal logboek. Hiermee kunt u altijd en overal uw uitslagen, doseringen en uw volgende controledatum zien. De gele doseerbrief blijft u ontvangen. Heeft u interesse? Neem telefonisch contact met ons op of stuur een bericht naar trombosedienst@st-anna.nl.
Zelf meten
Onder bepaalde voorwaarden kunt u gebruik maken van het zelfmanagement. Met een zelfmeet apparaat dat u in bruikleen krijgt van de trombosedienst kunt u zelf de INR bepalen door middel van een vingerprik. De kosten worden verrekend met uw eigen risico. Wij raden u aan vooraf bij uw zorgverzekeraar te informeren naar eventuele voorwaarden. Meer informatie over zelfmeten vindt u in de folder "Ik meet zelf".
Belangrijk voor u als trombosepatiënt
Voor belangrijke adviezen, klik hier.
Voor meer informatie over leven met antistolling, klik hier.
Voor informatie over antistollingsmedicijnen, klik hier.
Voor Patiëntenvoorlichting FNT (Nederlands en Engels), klik hier.
Trombosestichting Nederland
Meer informatie over trombose vindt u op: www.trombosestichting.nl
Op deze website kunt u zich ook inschrijven voor de maandelijkse e-mail nieuwsbrief en het magazine van Trombosestichting Nederland. Dit magazine verschijnt drie maal per jaar.