Urologie

Fleur Vd Heijkant En Paula Moonen 01
St. Anna Logo

De specialisten van de afdeling Urologie van het Anna Ziekenhuis onderzoeken en behandelen klachten van de urinewegen (nieren, blaas, plasbuis en urineleiders) van zowel de man als vrouw. Daarnaast behandelen we aandoeningen van de geslachtsorganen van de man (prostaat, penis, scrotum). Wij doen diagnostiek en voeren operaties uit. De urologen van het Anna leveren hoogwaardige en patiëntvriendelijke zorg, met een persoonlijke benadering en korte wachttijden.

Mannen, vrouwen en kinderen kunnen bij ons terecht met alle voorkomende plasproblemen, zoals moeilijk kunnen plassen, nadruppelen, urineverlies, urine-incontinentie of heel vaak moeten plassen. Veel blaas- en plasproblemen zijn goed te behandelen. Zoals nier- en blaasstenen, nierbekkenontsteking, blaasontsteking of niersteenaanval.

Wij zijn gespecialiseerd in laserbehandeling van goedaardige prostaatvergrotingen en nierstenen. Daarnaast is één van onze speerpunten de behandeling van mannen met een vernauwde plasbuis door middel van een urethraplastiek. 

In ons bekkenbodemcentrum voor de vrouw, is er een gezamenlijk spreekuur door de uroloog en gynaecoloog.

Voor de sterilisatie van de man hebben we een speciaal avondspreekuur op donderdagavond.

  • Snelle toegangstijden
  • Persoonlijke behandeling op maat
  • Avondspreekuur op donderdag voor sterilisaties

Goedaardige prostaatvergroting

Veel mannen boven de 50 hebben plasproblemen. Als man kun je bij plasproblemen bang zijn voor prostaatkanker. Bij het Anna Ziekenhuis kun je terecht voor een prostaatquickscan. De uroloog zal je plasklachten uitgebreid onderzoeken. Ook jouw prostaat wordt dan onderzocht. Een vergrote prostaat hoeft niet altijd kwaadaardig te zijn. In de meeste gevallen hebben de plasklachten een andere oorzaak. Lees hier meer over goedaardige prostaatvergroting.

Anna Urethrateam (behandeling vernauwde plasbuis)

Sinds 2021 is er een Urethrateam in het Anna Ziekenhuis waar mannen met een vernauwde plasbuis worden behandeld. Dit team heeft zich gespecialiseerd in operaties aan de plasbuis, zoals urethraplastiek. Deze operatie wordt gedaan bij mannen met plasproblemen die veroorzaakt worden door een vernauwing van de plasbuis. Voor deze operatie worden patiënten vanuit de hele regio verwezen naar het Anna Ziekenhuis in verband met de specialistische kennis en vaardigheden op dit gebied.

Behandelingen en onderzoeken die onder het Urethrateam vallen:

Samenwerkingsverband OncoZon

Binnen het Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland (OncoZon) werken 10 ziekenhuizen samen op het gebied van de behandeling van kanker in al zijn vormen.

Groen vinkje voor prostaatkankerzorg, toegekend door de ProstaatKankerStichting.nl en de Levenmetkanker-beweging

Wij voldoen aan de kwaliteitscriteria voor goede ziekenhuiszorg bij prostaatkanker.

Behandelingen, onderzoeken en aandoeningen
Filter:
De behandelingen, onderzoeken en aandoeningen worden geladen
Onze specialisten

Frederieke van de Kerkhof

casemanager urologie

Bekijk profiel

Kees Koppenol

physician assistant

Bekijk profiel
Fleur Van Den Heykant

Fleur van den Heijkant

uroloog

Bekijk profiel
Paula Moonen (1)

Paula Moonen

uroloog

Bekijk profiel
Tan Tong

Tan Tong

uroloog

Bekijk profiel
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.