St. Anna Logo

Bij het specialisme verloskunde in het St. Anna Ziekenhuis kunt u terecht voor begeleiding en zorg bij uw zwangerschap en bevalling. Indien medisch noodzakelijk kunt u bij ons uw kraambed doormaken en is de zorg voor uw pasgeboren baby bij ons in goede handen. Verloskunde (obstetrie) is onderdeel van het specialisme gynaecologie. Bij uw zwangerschap of bevalling kan het zijn dat u onder controle komt bij een van onze gynaecologen (vrouwenartsen). Bijvoorbeeld als tijdens uw eerdere zwangerschap(pen) complicaties zijn opgetreden, u in verwachting bent van een meerling, uw baby niet goed groeit of de placenta verkeerd ligt. Soms verblijft u tijdens uw zwangerschap op onze verpleegafdeling. Dat kan nodig zijn als u een te hoge bloeddruk heeft, vroegtijdige weeënactiviteit en een dreigende vroeggeboorte. In ons Geboortecentrum Anna kunt u bevallen in een huiselijke sfeer onder begeleiding van uw gynaecoloog of (klinisch) verloskundige. U kunt ook poliklinisch bevallen in het Geboortecentrum met uw eigen verloskundige.
Meer algemene informatie over uw zwangerschap vindt u op www.allesoverzwanger.nl Wilt u uw ongeboren kind laten onderzoeken? De overheid heeft hierover een site ontwikkeld.

 

Verloskunde in het St. Anna Ziekenhuis

Bij het specialisme verloskunde in het St. Anna Ziekenhuis staan goede patiëntenzorg en persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel. Wij hebben korte toegangstijden: na verwijzing door uw huisarts of verloskundige heeft u snel een afspraak bij een van onze gynaecologen (vrouwenartsen) of klinisch verloskundigen. Bij de begeleiding van uw zwangerschap is een hecht team van verschillende professionals betrokken, zowel op de polikliniek als op de verpleegafdeling. Voor uw zwangerschapscontroles komt u afwisselend bij uw gynaecoloog en een klinisch verloskundige. Uw hoofdbehandelaar is de gynaecoloog. In Geboortecentrum Anna in Geldrop krijgen u en uw baby optimale zorg voor, tijdens en na de bevalling. U bevalt in ons geboortecentrum in een luxe kraamsuites en er is een couveuseafdeling. U kunt er in een huiselijke sfeer bevallen en als het nodig is uw kraamtijd doorbrengen.