5041 Amanda Bovendeerdt.jpg

Direct na het behalen van mijn diploma in 2008 als HBO-verpleegkundige ben ik aan de slag gegaan in het St. Anna ziekenhuis op de afdeling oncologie. Eerst als algemeen verpleegkundige en later in de functie van oncologie- en palliatief verpleegkundige.

Het kleinschalige en nauw contact met andere hulpverleners in het ziekenhuis spreekt me erg aan. Het begrip “ons kent ons” is zeker van toepassing en dat maakt dat je laagdrempelig contact hebt met elkaar binnen het behandelteam. Dat voelt vertrouwd en zorgt voor een grote betrokkenheid van iedereen bij de patiënt.

Door de diverse ziektebeelden en verschillende fases waarin patiënten zich bevinden, vind ik het werken met oncologie patiënten heel afwisselend en uitdagend. Iedere patiënt is uniek en heeft eigen zorgbehoeften. Zorg op maat staat bij mij hoog in het vaandel.

Belangrijk is ook dat de zorg voor de patiënten goed gecoördineerd en begeleid wordt en ze een vast aanspreekpunt hebben tijdens hun behandeling met chemo- immuno- en/of radiotherapie. De rol van casemanager voor patiënten met darm-, slokdarm-, maag- en alvleesklierkanker vervul ik sinds 2019. Bij afwezigheid neemt mijn collega casemanager Ellen Cranenbroek mijn poli waar. Naast de uren als casemanager ben ik 2 dagen per week werkzaam op de verpleegafdeling oncologie en het oncologisch dagcentrum.