Andre Moyakine

Aandachtsgebieden

 • Infantiele hemangiomen (hierop gepromoveerd in oktober 2018)
 • Inflammatoire dermatosen / huidziekten
 • Operatieve verwijdering van condylomata acuminata (genitale wratten)
 • Huidkanker
 • Operatieve dermatologie

Opleiding

Mijn geneeskunde opleiding en mijn specialisten opleiding heb ik in Nijmegen doorlopen. Ook ben ik in Nijmegen gepromoveerd op gebied van infantiele hemangiomen (aardbeiplekken). Dit zijn de meest voorkomende (goedaardige) huidtumoren bij jonge kinderen. 

Bijzondere neventaken en lidmaatschappen 

Naast mijn werk in het Anna ziekenhuis werk ik ook in het Radboudumc in Nijmegen. Ik zorg daar voor de supervisie en opleiding van artsen in opleiding tot dermatoloog. Ik geef supervisie op de polikliniek, dagbehandeling, afdeling en in de operatiekamer. Daarnaast ben ik ook onderwijscoördinator, wat inhoudt dat ik bezig ben met het ontwikkelen, updaten, geven en coördineren van al het onderwijs dat te maken heeft met dermatologie in Nijmegen. Verder ben ik voorzitter van commissie onderwijs geneeskunde van de Nederlandse Vereniging voor Dermatologie en Venereologie. Hierin zijn alle dermatologie onderwijs van Nederland vertegenwoordigd met als doel om dermatologisch onderwijs in Nederland te verbeteren. Tot slot ben ik auteur en redacteur van het wetenschappelijke tijdschrift Huisarts&Wetenschap voor de rubriek ‘uw diagnose’. (https://www.henw.org/auteurs/andre-moyakine). 

Publicaties 

 • Influence of infantile hemangioma severity and activity on QoL of patients and their parents: A cross-sectional study. Pediatric Dermatology.
 • Propranolol for infantile hemangioma; current state of affairs. World Journal of Dermatology
 • Propranolol treatment of infantile hemangioma (IH) is not associated with developmental risk or growth impairment at age 4 years. Journal of the American Academy of dermatology.
 • Propranolol treatment of infantile hemangioma is not associated with psychological problems at 7 years of age. Journal of the American Academy of Dermatology.
 • Propranolol treatment of infantile hemangiomas does not negatively affect psychomotor development. Journal of the American Academy of Dermatology.
 • Use of the Hemangioma Severity Scale to facilitate treatment decisions for infantile hemangiomas. Journal of the American Academy of Dermatology

Persoonlijk 

Dermatologie is het mooiste vak in de wereld. We behandelen mensen van alle leeftijden en hebben veel verschillende behandelopties. Circa 7 van de 10 diagnoses kan de dermatoloog a vue stellen. Dat betekent dat er geen aanvullend onderzoek aan te pas hoeft te komen. Dat vind ik ontzettend leuk aan mijn vak. Mensen lopen soms jaren met een bepaald probleem zonder een duidelijke diagnose en dan kan ik door alleen te kijken en goed naar het verhaal te luisteren de juiste diagnose stellen en de behandeling starten. Wanneer ik klaar ben met mijn werk, dan kan ik niet wachten tot ik weer thuis ben bij mijn lieve vrouw en drie kindjes (twee jongens en een meisje).