Dorine Cuppen (1)

Na mijn opleiding HBO verpleegkunde ben ik in 2005 gaan werken in het Anna Ziekenhuis. Vanaf 2008 werk ik op afdeling oncologie waar ik me heb gespecialiseerd als oncologie verpleegkundige. Sinds januari 2018 ben ik, naast mijn werk op de verpleegafdeling oncologie, ook casemanager longgeneeskunde. Op de poli casemanagement voor oncologische longpatiënten werk ik samen met Janneke Donders.

Wanneer een patiënt wordt geconfronteerd met de diagnose kanker brengt dit veel vragen en onzekerheden met zich mee. Het heeft ingrijpende gevolgen voor hun leven en dat van hun naasten, persoonlijke aandacht en een vast aanspreekpunt is dan erg belangrijk. Als casemanager staan wij voor duidelijke en begrijpelijke informatie. We luisteren en helpen patiënten hun eigen keuzes te maken en brengen ze met de juiste personen in contact.

Doordat Janneke en ik ook werkzaam zijn op de afdeling en dagbehandeling Oncologie kunnen wij de continuïteit in de zorg waarborgen voor onze patiënten. Zo blijven we betrokken bij de patiënten en hun familie.