chevron_left Orthopedie
Ellis Bos

Aandachtsgebieden

  • Speciaal spreekuur voor patiënten met rugklachten

Physician Assistant

Sinds 2007 ben ik werkzaam als Physician Assistant orthopedie binnen het Anna ziekenhuis.

Hiervoor heb ik enkele jaren als fysiotherapeute binnen het ziekenhuis gewerkt op verschillende afdelingen, in 2004 ben ik begonnen aan de opleiding tot Physician Assistant (PA) aan de HAN te Nijmegen. Als eerste PA binnen het Anna ziekenhuis hebben we de functie binnen de orthopedie mooi kunnen ontwikkelen.

Als PA heb je medische bevoegdheid en voer je zelf ook medische behandelingen uit. Er is een goede samenwerking met de orthopeed, maar je krijgt ook veel eigen verantwoordelijkheden. Als PA voer je zelf lichamelijk onderzoek uit en vraag je, zo nodig, aanvullend onderzoek aan. Daarnaast stel je de diagnose en maak je het behandelplan voor de patiënt.

Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en werk ik nog steeds met veel enthousiasme binnen het orthopedisch centrum.

Mijn dag start met het lopen van visite op de verpleegafdeling waar onze klinische patiënten gelegen zijn, daarna begint de poli. Hier zie ik patiënten met verschillende aandoeningen zoals knie- en heupklachten, schouderklachten, rugklachten en controles na prothese operaties. Daarnaast zie ik samen met poli-assistente patiënten voor wondcontroles.

Op de radiologie afdeling voer ik de heupmarcainisaties uit en ondersteun ik bij de barbotage behandeling. Samen met een collega orthopeed voeren we kleine ingrepen uit op de poliklinische behandelkamer. Een baan die iedere dag weer anders is, met veel patiëntencontact en nieuwe uitdagingen.

Bijzonderheden

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies