Aandachtsgebieden

  • Cardiovasculaire risicomanagement
  • Begeleiden bij veranderingen
  • Verpleegkundige zorg

Opleiding

Na de opleiding tot verpleegkundige heb ik de opleiding intensive care verpleegkundige gedaan. Ruim 25 jaar heb ik met veel passie op de IC/CCU afdeling gewerkt en veel ervaring opgedaan over allerlei ziektebeelden. Hierbij heb ik het belang gezien van persoonlijke begeleiding, voorlichting geven en aandacht hebben voor zowel de patiënt als voor de naaste familie. Door het volgen van scholingen zoals, neurolinguïstisch programmeren (NLP) Practitioner, NLP Master en NLP Coaching, Casemanagement en Motivation interviewing heb ik me hierin extra bekwaam gemaakt.

Cardiovasculaire risicopoli (CVRP)

Huisartsen of specialisten in het ziekenhuis kunnen mensen met hart- en/of vaatziekten, of verhoogd risico hierop, doorsturen naar deze poli. We werken volgens de laatste richtlijn Cardiovasculaire risicomanagement (CVRM). Op deze poli geven we uitleg over: wat zijn hart- en vaatziekten, waarom is er medicatie voorgeschreven, onderzoeken en bespreken de eventuele risicofactoren en kijken samen naar de leefstijl. Met shared decision making oftewel gezamenlijke besluitvorming wordt samen gekeken wat hij/zij wil én kan doen om de kans op hart- en vaatziekten te verkleinen. Ieder mens is uniek en maakt zijn eigen keuzes.

Gezondheid is een belangrijk bezit en indien hierin iets veranderd staan we hier nog meer bij stil.

Persoonlijk

Ik houd van diversiteit en afwisseling. Naast de werkzaamheden op de cardiovasculaire risicopoli heb ik nog andere werkzaamheden in het ziekenhuis. Ik ben donatiecoördinator in het ziekenhuis. Wilt u hier meer over lezen, ga dan naar Orgaan- en weefseldonatie (st-anna.nl) Daarnaast begeleid ik patiënten op de CCU bij een cardioversie. Het ­­­verplegen, het zorgen en het begeleiden van mensen doe ik nog steeds met veel plezier.