Els Houthuis

Aandachtsgebieden

  • Algemene geriatrie 

Opleiding 

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en ben in 2012 cum laude afgestudeerd. Ik heb daarna als arts-assistent geriatrie gewerkt in Tilburg, en al snel gesolliciteerd voor de vervolgopleiding tot klinische geriater. Die opleiding heb ik gevolgd in Nijmegen, Tilburg en Arnhem. Sinds 2019 ben ik werkzaam in het Anna Ziekenhuis.

Neventaken 

Ik ben lid van verschillende commissies binnen het Anna Ziekenhuis gerelateerd aan het optimaliseren van de kwaliteit van zorg.

Persoonlijk 

De klinische geriatrie vind ik een heel mooi vak. Het is een combinatie van luisteren, puzzelen (omdat op oudere leeftijd vaak meerdere ziektes en problemen tegelijk aanwezig zijn), praten en steeds individuele keuzes maken. We kijken uitgebreid naar elke patiënt en hebben aandacht voor ieders situatie en wensen. We zoeken niet alleen naar ziektes, maar ook naar  sterke punten en de invloed daarvan op het dagelijks functioneren. Daar proberen we ons behandelplan op af te stemmen, in samenspraak met u.

Ik werk met veel plezier in het Anna Ziekenhuis. De verpleegafdeling en polikliniek zijn kleinschalig en laagdrempelig. Er is gemakkelijk overleg tussen de verschillende dokters en andere behandelaars binnen het ziekenhuis, maar ook daarbuiten. De ouderenzorg is een van de speerpunten van de zorggroep, en we hebben korte lijnen naar de collega’s van Anna Ouderenzorg.

Naast mijn werk geniet ik vooral van samenzijn met mijn man en kinderen.