Aandachtsgebieden

  • Algemene chirurgie
  • Vaatchirurgie
  • Flebologie

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

Ernst Cancrinus is vaatchirurg en sinds 2013 werkzaam als chirurg in het St. Anna ziekenhuis. Hij heeft speciale aandacht voor de behandeling van aneurysmatisch vaatlijden (bloedvatverwijding), carotiden (halsslagader), flebologie (spataderen) en diabetische voet gerelateerde pathologie. 

Hij studeerde geneeskunde in Amsterdam en werd opgeleid tot chirurg in het Kennemer Gasthuis te Haarlem en het VUMC, (nu Amsterdam UMC) waar hij zich in het st. Antonius te Nieuwegein verder specialiseerde tot vaatchirurg.

Naast zijn reguliere taken als chirurg is hij verantwoordelijk voor het opleiden van een verpleegkundige specialist en een physician assistant. Verder is hij coördinator van het Wond Expertise Centrum en is 1 dagdeel in de week werkzaam in de DaVinci kliniek. Verder zet hij zich in voor Santé Pour Tous: een organisatie die zich richt op het bereikbaar maken en verbeteren van de Marokkaanse gezondheidszorg. Daarnaast houdt hij van hardlopen, fietsen en watersporten.

Hij vindt het belangrijk dat zijn patiënten duidelijke en heldere informatie krijgen waarbij ook aandacht wordt gegeven aan preventieve geneeskunde. Patiënten waarderen hem vooral om zijn speciale aandacht voor een gezonde en bewuste leefstijl en de illustraties die hij maakt bij de uitleg van een aandoening of behandeling.

Lidmaatschappen:

Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), Nederlandse Vereniging voor Vaatchirurgie (NVvV), European Society for Vascular Surgery (ESVS).