Als klein meisje wist ik al dat ik geneeskunde wilde studeren. Als weekendbaan tijdens mijn middelbare schoolperiode werkte in de huiskamer van de geriatrie in een ziekenhuis. Ik genoot van de verhalen van mensen over vroeger. Ik denk dat daar mijn interesse voor de geriatrie is begonnen.

Puzzelen voor ouderen

Tijdens mijn opleiding geneeskunde ging mijn aandacht in eerste instantie toch uit naar interne geneeskunde, maar uiteindelijk koos ik voor de geriatrie. Ik houd van het puzzelen dat hoort bij de geriatrie én ik vind het heerlijk om met patiënten in gesprek te gaan. Als geriater zie je patiënten met meerdere aandoeningen tegelijkertijd. Vaak gaat het om een combinatie van lichamelijke, psychische, functionele en sociale problemen. Wij kijken naar het totale beeld, samen met een multidisciplinair team. De nadruk ligt op het herstel en behoud van de zelfredzaamheid van de oudere patiënt.

Aandachtsgebied: geriatrische traumatologie

Naast mijn werk op de afdeling geriatrie werk ik intensief samen met de afdelingen orthopedie en traumatologie. Hierdoor hebben we patiënten preoperatief in beeld en zorgen we dat ze na de operatie ook weer sneller op de been zijn.

Intensieve samenwerking

Wat echt bijzonder is aan werken in het St. Anna Ziekenhuis is het persoonlijke contact met andere specialisten in het ziekenhuis. Ook werken we heel intensief samen met de specialisten oudergeneeskunde van ouderenzorgorganisatie Ananz. Ik wil er graag aan bijdragen dat we samen de juiste passende zorg bieden zowel binnen als buiten het ziekenhuis waardoor ouderen zo lang als mogelijk zelfstandig kunnen blijven functioneren.  


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Stel 18 december je vraag aan Floor Kamerman over Vallen & Veiligheid

Woensdag 18 december geeft Floor Kamerman samen met Geriater Ellis Gommans en geriatrie fysiotherapeut Mirjam ter Beek live antwoord op vragen over vallen en veiligheid. Tijdens Anna's Online Vragenuurtje beantwoorden zij zowel vooraf ingestuurde vragen, als de vragen die live binnen komen. Ga voor meer informatie of het stellen van een vraag naar: www.st-anna.nl/vragenuurtje