Aandachtsgebieden:

  • Algemene chirurgie (o.a. laparoscopische liesbreukchirurgie)
  • Oncologische chirurgie
  • Proctologie

Ingrid van den Hoven is chirurg-oncoloog en sinds 1 januari 2019 werkzaam als chirurg in het St. Anna ziekenhuis. Ze heeft speciale aandacht voor de behandeling van borstkanker (mammachirurgie), melanoom (huidkanker), liesbreukchirurgie en proctologie (behandeling van anale en bekkenbodem-aandoeningen).

Ze studeerde geneeskunde in Maastricht en werd opgeleid tot chirurg in het Máxima Medisch Centrum Veldhoven/Eindhoven en het Maastricht Universitair Medisch Centrum. In 2016 promoveerde zij op haar proefschrift “Clinical prediction models and the changing role of axillary treatment in breast cancer“.

Haar proefschrift beschrijft de veranderingen in de okselbehandeling bij borstkankerpatiënten en evalueert de rol van predictiemodellen bij het maken van een gepersonaliseerd behandelplan.

Naast haar reguliere taken als chirurg is zij verantwoordelijk voor het opleiden van co-assistenten, verpleegkundige specialisten en een physician assistant. Verder is zij lid van de MIP-commissie (Meldingen Incidenten Patiëntenzorg) binnen het st. Anna ziekenhuis. In haar vrije tijd houdt ze van reizen, duiken en beeldhouwen.

Zij vindt het belangrijk dat patiënten goed geïnformeerd zijn en zich op hun gemak voelen. Door gezamenlijke besluitvorming probeert zij samen met de patiënt tot een gepersonaliseerd behandelplan te komen. Patiënten waarderen vooral haar betrokkenheid, goede uitleg en de tijd die zij voor haar patiënten neemt.

Lidmaatschappen:

Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO), Werkgroep Coloproctologie (WCP), European Society Coloproctology (ESCP).