Linda Van De Winkel

Aandachtsgebieden 

  • Oncologie algemeen
  • Algemene interne geneeskunde
  • Borstcentrum

Opleiding

Na verpleegkunde heb ik gezondheidswetenschappen (biologie en gezondheid) en geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit Maastricht. In het Atrium te Heerlen (tegenwoordig Zuyderland, locatie Heerlen) ben ik opgeleid tot internist, daarna heb ik mij gespecialiseerd tot internist-oncoloog in het MUMC+ te Maastricht.

Sinds 2015 werk ik als internist-oncoloog in het Anna Ziekenhuis te Geldrop, waar ik me naast de algemene interne geneeskunde vooral bezig houd met de behandeling van kanker (met name borstkanker, tumoren van het maag-darmkanaal, gynaecologische tumoren en prostaatkanker) Dit doe ik samen met een multidisciplinair team van professionals waarbij we samen het optimale behandelplan voor de patiënt bespreken.

Bijzondere neventaken en lidmaatschappen 

  • Voorzitter oncologiecommissie
  • Lid Regionale Oncologie Commissie OncoZON (Oncologisch Netwerk Zuidoost-Nederland)
  • Lid Dagelijks Bestuur OncoZON
  • Lid Tumorwerkgroep Mammacarcinoom OncoZON

Ik ben lid van de Nederlandse Internisten Vereniging (NIV), de Nederlandse Vereniging voor Medische Oncologie (NVMO) en de European Society for Medical Oncology (ESMO).

Persoonlijk 

Ik heb gekozen voor het Anna vanwege de korte overlegstructuren en het kleinschalige en warme karakter. We werken in een hecht en toegewijd team van professionals. Ondanks dat de oncologische zorg door continue ontwikkelingen steeds complexer wordt, kunnen we deze in het Anna optimaal blijven aanbieden doordeelname aan OncoZON en korte overleglijnen met het Catharina Ziekenhuis, waar ik in 2017 ook een periode werkzaam ben geweest.

In mijn vrije tijd mountainbike ik graag en houd ik van lange wandelingen in de natuur.