Aandachtsgebieden

  • Mammadiagnostiek
  • CT-colon, dunne darmafwijkingen
  • Kinderradiologie
  • Neuroradiologie

Motivatie

Al op zeer jonge leeftijd wist ik dat ik arts wilde worden. Tijdens mijn coschappen in Rotterdam werd mijn interesse gewekt voor de radiologie (medische beeldvorming). Het vak is zeer breed, goede anatomische kennis is een vereiste en je komt met alle specialismen in een ziekenhuis in aanraking. Je bent een belangrijke spil in de beoordeling van de patiënt. Als radioloog ben ik een ondersteuner in het gehele ziekteproces. We hebben daarbij steeds meer diagnostische middelen tot onze beschikking gekregen en ook binnen deze mogelijkheden staan de ontwikkelingen niet stil: echografie, nieuwe technieken bij mammografie, CT en MRI geven ons steeds meer informatie, maar ook steeds meer beelden om te beoordelen!

Mijn specialisatie tot radioloog heb ik gevolgd in Maastricht. Toen mij de kans werd geboden om weer terug te keren naar mijn geboortestreek, heb ik die meteen aangegrepen. Als geboren Stratumse, is het St. Anna Ziekenhuis mij zeker niet vreemd! Ik heb nooit spijt gehad van de keuze om in het Anna te werken: korte lijnen met de collega’s en daardoor snelle communicatie, niet te grootschalig en toch super-specialisaties en hoge kwaliteitsnormen. Daarnaast natuurlijk een heel patiëntvriendelijk ziekenhuis. Ik vind het fijn om daaraan mijn bijdrage te mogen leveren. Ik heb fijne collega’s op de afdeling radiologie en als team zijn we dagelijks bezig met diagnostiek, kwaliteit, service en veiligheid.

Bijzonderheden     

Het begin van mijn carrière als radioloog in het Anna werd gekenmerkt door de komst van de eerste MRI-scanner (1994), het maken van protocollen en de beoordeling van de scans. In de jaren daarna heb ik met veel plezier het diagnostisch traject voor mamma (borst) –afwijkingen steeds verder verbeterd in nauwe samenwerking met de chirurgen en verpleegkundig specialist. Verder heb ik ook op andere terreinen steeds bijscholing gevolgd en daarmee o.a. het CT-colon onderzoek geïntroduceerd. Radiologie is een zeer dynamisch vak, elke dag weer: ik ben blij dat ik dat in het Anna mag doen!