Matthijs Lipperts

Aandachtsgebieden

  • Medische techniek
  • Innovatie
  • Straling
  • Onderzoek/research

Opleiding

Tijdens de studie technische natuurkunde aan de TU Eindhoven groeide mijn interesse in de gezondheidszorg, en daarom heb ik gekozen de opleiding tot klinisch fysicus te volgen na deze studie. Mijn taak in het ziekenhuis is om (samen met mijn collega’s bij afdeling medische techniek) te zorgen dat medische technologie zo goed en veilig mogelijk wordt ingezet voor de patiëntenzorg. Met andere woorden, dat de medisch specialisten in het ziekenhuis de juiste apparatuur voor handen hebben, en deze ook veilig kunnen gebruiken.

Bijzondere neventaken en lidmaatschappen 

Daarnaast ben ik ook stralingsbeschermingsdeskundige, en daarmee verantwoordelijk voor de veiligheid van patiënt, medewerker en milieu op het gebied van ioniserende straling (bijv. Röntgenstraling).

Persoonlijk 

Samen met de afdeling orthopedie en sportgeneeskunde ben ik ook nauw betrokken bij onderzoek naar de kwaliteit van bewegen bij revalidatie na verschillende ingrepen, bijvoorbeeld kruisbandblessures en knie of heup-implantaties. Ik hoop binnen enkele jaren ook te kunnen promoveren op dit onderwerp.