Ik ben kinderarts geworden omdat ik het prachtig vind om mee te mogen maken hoe puur en veerkrachtig kinderen kunnen zijn, ook als ze ernstig ziek zijn. Ik lever graag een bijdrage aan hun genezing of in ieder geval aan de verbetering van hun situatie.

Daarom werk ik, naast een inspirerende en zeer afwisselende taak als algemeen kinderarts in het St Annaziekenhuis (sinds 2001), ook in het Academische Epilepsiecentrum Kempenhaeghe te Heeze en Oosterhout.

Mijn aandachtsgebieden richten zich op het zich ontwikkelende kind, met daarbij speciale aandacht voor hoofdpijn en andere kinderneurologische problemen.

In het St Anna werken we sinds 2004 met een enthousiast en gedreven multidisciplinair hoofdpijnteam (psycholoog, fysiotherapeut, kinderhoofdpijnverpleegkundige, pedagogisch medewerker en kinderarts) om chronische hoofdpijn van kinderen te verlichten.

Verder vind ik het heel belangrijk dat geneesmiddelen voor de behandeling van zieke kinderen veilig en beschikbaar zijn, een onderwerp waarvoor ik me op landelijk gebied inzet.

 

In mijn vrije tijd geniet ik van onze eigen 3 kinderen, ben ik enthousiast volleyballer en houd ik van lekker koken en eten.

 

Opleidingen

Geneeskunde Rijks Universiteit Leiden

Kindergeneeskunde: Universitair Ziekenhuis Antwerpen, Maastricht UMC

 

Nevenactiviteiten

NVK geneesmiddelencommissie

Redactielid Kinderformularium

Klankbordgroep ontwikkeling Richtlijn medicamenteuze behandeling hoofdpijn (NVN)

Klankbordgroep ontwikkeling Richtlijn Motoriekonderzoek JGZ 2016