Nicole Koopman

Opleiding

Ik heb de opleidingen gezondheidswetenschappen in 2011 en bewegingswetenschappen in 2012 afgerond aan de Universiteit van Maastricht. Na deze studies heb ik diverse praktijkervaringen opgedaan binnen de inspanningsfysiologie tot ik bij TopSupport aan de slag ging. Aangezien behalve Sport en Beweging ook Voeding en Gezondheid mij altijd hebben geïntrigeerd, heb ik in 2020 de opleiding vitaliteitscoach afgerond. Momenteel studeer ik voor orthomoleculair therapeut.

Werkzaamheden 

Sinds 2014 werk ik voor Anna TopSupport op de afdeling Sportgeneeskunde, waar ik als inspanningsfysioloog sportkeuringen en inspanningstesten afneem. Als wetenschapper ben ik sinds 2016 actief betrokken bij sport(orthopedische) onderzoeksvragen. Sinds 2021 zijn daar leefstijl gerelateerde onderzoeksvragen bijgekomen. Sinds dit jaar ben ik gestart als vitaliteitscoach, waarbij ik de intakes van nieuwe patiënten binnen het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde afneem. Ik vind het leuk om al deze verschillende functies te combineren.

Persoonlijk

Van jongs af aan heb ik een grote interesse voor gezondheid, sport en voeding. Ik heb allerlei soorten sporten gedaan, zoals handbal, atletiek en voetbal. Momenteel ben ik vooral aan het hardlopen, racefietsen en volg ik regelmatig een Bodypump les. Anna TopSupport is voor mij de ideale werkplek omdat ik me hier kan bezighouden met al mijn passies. Voor mij werkt het erg goed om veel afwisseling te hebben, waarbij ik de inspanningstesten en sportkeuringen combineer met het afnemen van intakes van nieuwe patiënten binnen het Centrum voor Leefstijlgeneeskunde. Daarboven op kan ik me bezighouden met gerelateerde onderzoeksvragen.