Niels De Boer

Als KNO-arts zie ik veel verschillende mensen. Bijvoorbeeld kinderen met een oorontsteking, mensen met allergieën of zangers met problemen aan de stembanden. En ook patiënten met gezwellen aan de speekselklieren en slechthorenden. Dat maakt dit vak ook zo interessant.

Ik en de andere KNO-artsen in het Anna zijn ook gecertificeerd somnoloog (slaapgeneeskundige). Sommige andere dokters in het ziekenhuis (zoals longartsen en neurologen) zijn óók somnoloog. Het is best bijzonder én heel prettig dat er zoveel kennis over slaapproblemen is in dit ziekenhuis. Samen kunnen we patiënten die moeite hebben met slapen goed helpen.

Ik kan patiënten vaak snel helpen. Dat vind ik echt mooi aan mijn werk. Veel kan ik oplossen met kleine ingrepen. Het is altijd fijn als mensen opgelucht de spreekkamer uitlopen. Ik vind het ook mooi om kinderen met chronische oorproblemen te helpen. Zij komen regelmatig terug, dus ik bouw echt een band met hen op.

Aandachtsgebieden

  • Speekselkliertumoren
  • Slaapproblemen

Opleiding

Ik heb mijn studie geneeskunde gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen en mijn specialisatie in het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daarna heb ik twee fellowships oorchirurgie en stembandchirurgie gedaan in Auckland, Nieuw-Zeeland.