Aandachtsgebieden

  • Sportorthopedie
  • Arthroscopische chirurgie
  • Schouder
  • Knie 

Deze video wordt getoond na het accepteren van cookies

‘Ik hecht aan een goede relatie met patiënten’ 

In het St. Anna Ziekenhuis voel ik me helemaal op mijn plek, ook al werk ik er nog maar kort. Hiervoor werkte ik in het Maastricht UMC + en ook daar hield ik me voornamelijk bezig met sportorthopedie. Wat me aansprak in het St. Anna was het hoge ambitieniveau dat ik aantrof. De maatschap orthopedie heeft terecht een grote naam als het gaat om de behandeling van top- en amateursporters. Onze maatschap is een zeer vooruitstrevende en ambitieuze groep, en daarnaast een echt team. Toen ik fanatiek voetbalde was het presteren in teamverband belangrijk voor mij, en nu als orthopedisch chirurg ervaar ik dat nog steeds zo. 

‘Spelverdeler’

Om de vergelijking met het voetbal nog maar even door te trekken; ik functioneer binnen onze maatschap als spelverdeler. Ik hecht aan een goede relatie met patiënten, collega’s en verwijzende huisartsen en ben verantwoordelijk voor het onderhouden en aangaan van contacten met amateursportverenigingen en fysiotherapeuten in regio. Met hen willen we de sportorthopedische behandeling naar een nog hoger niveau brengen. Door meer sportende patiënten te zien, leren wij steeds meer en daarvan profiteren ook de clubs en de patiënten. Zo hebben we voor geblesseerde sporters een speciaal inloopspreekuur. 

Schouderpoli

Naast de algemene sportorthopedie heb ik als voornaamste aandachtsgebied de schouder. Dit is het meest beweeglijke gewricht in het lichaam. Die beweeglijkheid kan voor veel verschillende problemen zorgen. Onlangs hebben we een schouderpoli opgezet, om de zorg voor onze patiënten te optimaliseren. In een en dezelfde afspraak ziet de patiënt de orthopeed en wanneer nodig ook de fysio- of manueel therapeut. En als dat nodig is, staat ook de radioloog klaar om meteen een echo te maken. 

Minder concreet, maar zeker niet minder boeiend is mijn promotieonderzoek naar nieuwe chirurgische behandelingen voor kinderen met wervelkolomproblemen. Daarnaast werk ik ook mee in ons eigen sportorthopedisch onderzoekscentrum. Het houdt mij scherp om door een wetenschappelijke bril te kijken naar problemen die ik in de patiëntenzorg tegenkom. Voor patiënten levert onderzoek doen op dat problemen die nu nog niet optimaal oplosbaar zijn, dat in de toekomst misschien wel zijn.’

Bijzonderheden

  • Is actief bezig met het uitbreiden van samenwerkingsverbanden tussen de sportorthopeden, sportverenigingen in de regio Geldrop en fysiotherapeuten.
  • Richtte in het Maastricht UMC + een sportpolikliniek op.
  • Doet promotieonderzoek naar de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden voor kinderen met wervelkolomproblemen, in samenwerking met DSM Dyneema en Maastricht UMC +.
  • Heeft een schouderpoli opgericht waarbij samen met een fysiotherapeut en radioloog patiënten vaak in 1 a 2 consulten geholpen kunnen worden