Roland Mommers

Op onze afdeling dermatologie luisteren we goed naar patiënten. Zo bespreken we hoe hun huidaandoeningen zijn ontstaan en wat er tot nu toe aan gedaan is. Door jaren ervaring en onze manier van werken, kunnen we snel, persoonlijk en vakkundig mensen met hun huidproblemen helpen. Ik vind het als dermatoloog belangrijk dat ik oog heb voor mijn patiënt.

Ik koos voor het Anna omdat dermatologie hier veel aandacht krijgt. Zo hebben we naast de polikliniek ook een dermatologisch dagcentrum. Daar behandelen we bijvoorbeeld eczeem en psoriasis. Ook de korte lijntjes en het persoonlijke contact, zorgen ervoor dat ik hier al flink wat jaren met plezier werk.

Aandachtsgebieden

  • Psoriasis
  • Acne
  • Huidkanker

Opleiding

In 1989 begon ik aan mijn studie Geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, de huidige Radboud Universiteit. Toen ik in 2007 basisarts werd, wist ik al gauw dat ik me wilde specialiseren in dermatologie. Ik promoveerde in 2000 op de huidziekte psoriasis. Daarbij deed ik onder andere laboratoriumonderzoek naar de gevolgen van medicijnen op de psoriasishuid. Zo leerde ik wat de invloed is van medicijnen op ontstekingen en hoe cellen zich delen. Naast mijn werk dat ik al sinds 2004 doe in het Anna, werk ik bij het Radboudumc als opleider. Daar ben ik verantwoordelijk voor alle artsen in opleiding tot dermatoloog in Oost-Nederland.

Promotieonderzoek

Emergent Epidermal Phenotyping in Psoriasis, Katholieke Universiteit Nijmegen, 2000.