Wendy Koot

Functie: diëtist

Aandachtsgebieden

  • Intensive Care - Sondevoeding en parenterale voeding
  • Interne geneeskunde - Voeding bij specifieke ziektebeelden
  • Geriatrische afdeling – Voeding bij herstelrevalidatie

 

Ik begeleid en adviseer mensen bij aanpassingen in hun voeding. Deze adviezen geef ik om verschillende redenen. Vaak is het om een zo goed mogelijke conditie te behouden. Of aan te sterken bij ziekte of operatie. Of zodat mensen langer gezond kunnen leven, zoals bij diabetes of hartziekten.

Ik overleg met patiënten en familie, artsen en verpleegkundigen en maak dan een voedingsplan.

We denken mee om de adviezen zo makkelijk mogelijk in je leven in te passen.

Daarnaast denken we ook mee in het aanbod van voeding bij het Anna. Bijvoorbeeld over wat we aanbieden in het ziekenhuis en in ons restaurant.

Mijn vrije tijd? Ik besteed natuurlijk veel tijd aan mijn gezin. Naast genieten van eten vind ik het fijn om te wandelen, yoga te doen en zo veel mogelijk op vakantie te gaan.

Opleiding

Ik heb Hogeschool Voeding en Diëtetiek in Nijmegen gestudeerd. Mijn afstuderen? Dat was in New York, waar ik in een kinderziekenhuis werkte als diëtiste.