Aandachtsgebieden

  • Algemene chirurgie
  • Traumatologie

Wilbert Haagh is traumachirurg en sinds 2009 werkzaam als chirurg in het St. Anna ziekenhuis. Hij heeft speciale aandacht voor de behandeling van fracturen en klachten van het bewegingsapparaat.

Hij studeerde geneeskunde in Maastricht en werd opgeleid tot chirurg in ziekenhuis De Weezenlanden te Zwolle, het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en het Academisch Medisch Centrum Amsterdam. Na het afronden van zijn opleiding heeft hij zich verder gespecialiseerd in de traumatologie in het Maastricht Universitair Medisch Centrum.

Naast zijn reguliere taken als chirurg is hij enkele malen als lid van de Militair Geneeskundige Dienst op uitzending geweest naar onder andere Bosnië en Afghanistan. Daarnaast is hij instructeur Advanced Trauma Life Support (ATLS®). In zijn vrije tijd houdt hij van fietsen, reizen en tuinieren.

Hij vindt het belangrijk dat de patiënt zich op zijn gemak voelt en rustig de tijd krijgt om zijn of haar verhaal en klachten te vertellen. Patiënten waarderen vooral zijn sympathieke, rustige en meelevende houding. 

Lidmaatschappen:

Nederlandse Vereniging voor Heelkunde (NVvH), Nederlandse Vereniging voor Traumachirurgie (NVvT), Nederlandse Vereniging voor Arthroscopie (NVA), European Society of Trauma and Emergency Surgery (ESTES).