Xandra Hermsdorf

Aandachtsgebieden

  • Follow-up prematuren
  • Ademhalingsproblematiek
  • Chronische-/ aanhoudende onverklaarbare pijn, chronische vermoeidheid
  • Kinder-bekkenbodemproblematiek
  • Kinderorthopedie

Opleiding

Omdat ik van jongs af aan altijd fanatiek heb gesport was voor mij de stap richting de opleiding Fysiotherapie een logische keuze. Ik heb in Eindhoven fysiotherapie gestudeerd en vervolgen een jaar sportfysiotherapie op Papendal er achteraan gedaan. Mijn interesse lag al snel bij de allerjongste doelgroep en ben me daarin verder gaan specialiseren door de opleiding Kinderfysiotherapie in Utrecht te volgen bij de SOMT heb ik me verder toegespitst op Kinderorthopedie. Op vraag van de kinderartsen ben ik me gaan verdiepen in de kinderbekkenbodem waarvoor ik bij het NPI geschoold ben.

Omdat ik in mijn werk steeds meer kinderen zie met een complexere hulpvraag maar ook omdat de huidige zorgstructuur moet veranderen is mijn interesse gewekt om verder te kijken dan alleen het fysieke deel. In je eigen kracht komen staan is zo belangrijk en dat begint met een goede leefstijl. Ik zit nu in het tweede en laatste jaar van de opleiding Integrative Medicine voor Zorgverleners, Leefstijl en Preventie bij STIBIG in Amsterdam. In december 2022 verwacht ik mijn diploma in ontvangst te nemen.

Persoonlijk

Een gezonde leefstijl vind ik erg belangrijk en in mijn vrije tijd beweeg ik dan ook graag. Ik beoefen graag verschillende vormen van yoga en ben het liefst buiten in de natuur voor een rondje hardlopen, outdoor training of een wandeling.

Deze gezonde leefstijl draag ik graag over, naast mijn werkzaamheden als kinderfysiotherapeut wil ik me binnen de Anna Zorggroep ook steeds meer gaan richten op Leefstijl en Preventie. Van “Klacht naar Kracht” denken en mensen van jong tot oud hierbij ondersteunen maakt mij enthousiast!

Ook vind ik dat alle kinderen/ jongeren het recht hebben om plezier te beleven aan bewegen en mee te kunnen doen met leeftijdsgenoten. Wanneer dit even niet lukt zet ik me in om door grondig onderzoek een passend behandelbeleid op te zetten zodat het kind/ de jongere weer op het best mogelijke niveau kan functioneren en participeren. Door directe samenwerking met alle (para) medische disciplines kan zowel klinisch als poliklinisch kwalitatief hoogstaande zorg geboden worden.