Marjan Slob

Functie: radioloog

Aandachtsgebieden

  • Neuroradiologie
  • Mammadiagnostiek

Opleiding

Ik wist altijd al dat ik de zorg in wilde. Daarom begon ik in 1986 aan de studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarna rondde ik in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg de opleiding tot radioloog af en promoveerde ik op een onderwerp in de neuroradiologie. In 2003 startte ik in het Anna Ziekenhuis.

Promotieonderzoek

Reopening of coiled cerebral aneurysm, mechanism, treatment and prevention. April 2006, Universiteit van Amsterdam

Persoonlijk

Als radioloog zoek ik naar de oorzaak van klachten met allerlei apparaten. Van een gewone röntgenfoto tot aan een super specialistische MRI. Het werk is heel afwisselend, doordat je als radioloog voor veel verschillende specialisten en huisartsen werkt.

Doordat het een breed vak is, is iedere radioloog gespecialiseerd. Ik ben gespecialiseerd in de neuroradiologie, in beelden van de hersenen. En in mammadiagnostiek. Wanneer iemand komt met borstklachten (bijvoorbeeld een knobbeltje), beoordeel ik de foto’s en soms maak ik een echo. Wanneer ik iets vind, kan ik ook direct weefsel afnemen (een biopt). Daardoor is er de volgende dag al een uitslag en weten patiënten of het goed is of niet. Voor hen is het wachten op de uitslag vaak heel zwaar. Dat begrijp ik. Daarom vind ik het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden. En ook om oog te hebben voor iemands emoties. Dat vinden patiënten vaak fijn.

Ik werk heel graag in het Anna, omdat het contact hier persoonlijk is. Doordat het een klein ziekenhuis is, ken ik bijna iedereen. Daarnaast zorgen we goed voor onze patiënten. We zetten net dat stapje extra. Dat persoonlijke komt dus óók terug in hoe we met patiënten omgaan. Heel mooi, vind ik.

Helaas gaat niet altijd alles goed. Ik vind het belangrijk dat wij als Anna Ziekenhuis leren van de dingen die niet goed zijn gegaan. Zodat we hier beter van kunnen worden. Ik ben voorzitter van de calamiteitencommissie. Deze commissie doet onderzoek wanneer er onverwachts iets gebeurt, waardoor een patiënt zieker wordt of overlijdt. We onderzoeken waardoor het komt, zodat we het in de toekomst kunnen voorkomen.