Sports & Orthopedics Research Center

Het Kenniscentrum Sport & Bewegen is samen met de vakgroep orthopedie al sinds 2006 bezig met het transparant maken van resultaten. Een continu kritische blik op het eigen functioneren is de basis voor onze progressie. Dit belangrijke werk doen we niet alleen, maar in samenwerking met kundige partners. Door de sterke groei en samenwerking met meerdere partners is het Kenniscentrum Sport & Bewegen ondertussen ook internationaal bekend. Om internationaal ook herkenbaar te zijn, gebruiken we sinds 2021 de naam Sports & Orthopedics Research Center.

Wij verbeteren de zorg

De zorg voor orthopedische patiënten is continu in beweging. Dit komt onder andere door nieuwe materialen, e-health en meer inzicht in resultaten van de behandeling. Deze ontwikkelingen zijn bij ons altijd 'data-driven' en 'evidence based'; we verzamelen gegevens en doen wetenschappelijk onderzoek dat sterk klinisch georiënteerd is. Met de uitkomsten kunnen we direct onze werkwijze verbeteren ten gunste van de patiënt.

Pijlers

Onze wetenschappelijke onderzoeken en innovaties richten zich op vier pijlers:

  • Sportletsels;
  • Prothesiologie;
  • Fysiotherapie en revalidatie;
  • E-health.

Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen via: kog@st-anna.nl.

Publicaties

Wetenschappelijke
publicaties

De onderzoeksresultaten van onze zorgprofessionals en onderzoekers worden bekend gemaakt in wetenschappelijke vakbladen en op medische congressen.

European Sports Orthopedic congress 2023

European Sports Orthopedic Congress

Op 22 september 2023 vond de 2e editie van het European Sports Orthopedic Congress (ESOC) plaats in het Philips Stadion Eindhoven, met als hoofdthema heup- en liesblessures bij sporters.

ESOC 2021-Joris de Kort v3

Opleidingen & fellowships

Ben jij fysiotherapeut en wil je graag meer weten over het totale orthopedische behandeltraject? Dan is het fellowship 'Orthopedische fysiotherapie' echt iets voor jou!

Kennisplatforms fysiotherapie

Kennisplatforms fysiotherapie

Het kennisplatform prothesiologie en het kennisplatform sportorthopedie zijn er om kennis te delen met en door collega fysiotherapeuten. Doe jij ook mee?

Onze samenwerkingspartners

Logo IMEC
Logo Interactive Studios
Logo University of Melbourne v2
Logo Topsupport
Logo PSV