Duizeligheid

Lotgenotencontact
St. Anna Logo

Als u duizelig bent, kunt u last hebben van vervelende symptomen. De symptomen zijn te verdelen in drie soorten duizeligheid:

  1. Draaiduizeligheid: voor uw gevoel draait de wereld om u heen, of u heeft het gevoel dat u zelf draait. Ook kunt u bij deze vorm last hebben van zweten, bleekheid, misselijkheid, overgeven, gehoorverlies en oorsuizen.
  2. Licht gevoel in het hoofd: u voelt een licht en zweverig gevoel in uw hoofd.
  3. Bewegingsonzekerheid: u heeft het idee dat u gaat vallen.

Als u niet weet welke vorm van duizeligheid u heeft, kunt u de klachten bijhouden in een logboek. Zo heeft u een overzicht van de klachten en kunnen deze worden toegewezen aan een vorm van duizeligheid. Er zijn heel veel oorzaken die de duizeligheid kunnen veroorzaken. Een veel voorkomende oorzaak is BPPD: duizeligheid die soms optreedt als u uw hoofd beweegt. Andere mogelijke oorzaken zijn de ziekte van Menière, hyperventilatie en een te lage bloeddruk.

 

Behandelen van duizeligheid in het Anna Ziekenhuis

Na een verwijzing van de huisarts kunt u terecht bij het duizeligheidsspreekuur van het Anna Ziekenhuis. Op het duizeligheidsspreekuur wordt er gekeken of u afwijkingen heeft aan uw evenwichtsorganen. Ook wordt er gekeken naar andere mogelijke oorzaken van duizeligheid.

Behandelingen en onderzoeken bij duizeligheid