Dystonie en spasticiteit

Lotgenotencontact
St. Anna Logo

Dystonie en spasticiteit zijn beide neurologische aandoeningen, waardoor u op bepaalde momenten geen controle meer heeft over uw spierbewegingen. Hoewel de aandoeningen van elkaar verschillen, kunnen ze met eenzelfde behandeling behandeld worden.

Dystonie

Als u dystonie heeft, heeft u een neurologische bewegingsstoornis. Er er iets mis met de spierspanning in uw spieren, waardoor er vaak een hoge druk op de spieren staat. Ook werken de spieren niet op een normale manier samen. Hierdoor maakt u langzame, draaiende en wringende bewegingen en u kunt abnormale houdingen aannemen.

Spasticiteit

Als u lijdt aan spasticiteit, heeft u een neurologische bewegingsstoornis. U voelt een verhoogde spierspanning in uw spieren, waardoor u geen controle over uw spieren heeft en onwillekeurige bewegingen maakt. Spasticiteit kan een symptoom zijn van een ander ziektebeeld, zoals een dwarslaesie of MS.

 

Behandeling van dystonie en spasticiteit in het Anna Ziekenhuis

Als u lijdt aan dystonie of spasticiteit, kunt u bij het Anna Ziekenhuis terecht voor een botuline-toxinebehandeling.  Deze behandeling helpt de klachten te verminderen.