Longfibrose

Lotgenotencontact
St. Anna Logo

Als u longfibrose is een chronische ziekte aan uw longen. Bij deze aandoening vormt zich bindweefsel (littekenweefsel) in de longblaasjes. De longblaasjes zorgen er normaal gesproken voor dat zuurstof wordt opgenomen uit het bloed. Als er littekenweefsel zit in de longblaasjes, zijn de wanden van de longblaasjes dikker dan normaal. Door de dikke wand is het voor de longblaasjes moeilijker om zuurstof op te nemen. Door het tekort aan zuurstof in de longen kunnen de volgende symptomen ontstaan:

  • kortademigheid;
  • benauwdheid;
  • vermoeidheid;
  • kriebelhoest;

De ziekte komt het meest voor bij oudere mensen en wordt vaak veroorzaakt doordat patiënten schadelijke stoffen hebben ingeademd. Longfibrose is helaas nog niet te genezen. De klachten worden meestal steeds erger en uiteindelijk kan de aandoening leiden tot een verkorting van uw levensverwachting.

 

Behandelen van longfibrose in het Anna Ziekenhuis

Hoewel longfibrose nog niet te genezen is, zijn er wel behandelmogelijkheden om de symptomen te stoppen en om de longfunctie te verbeteren. Na een doorverwijzing van de huisarts, kunt u bij het Anna Ziekenhuis terecht voor onderzoeken, behandeling met medicijnen en begeleiding.