Onderarmklachten

Lotgenotencontact
St. Anna Logo

Klachten aan de onderarm komen veel voor en zijn erg vervelend bij alle activiteiten die u met uw armen of handen doet. De tennisarm, golferselleboog en roeierspils zijn een paar voorbeelden van veel voorkomende onderarmblessures. Deze blessures komen overigens nadrukkelijk niet alleen voor bij mensen die golfen, tennissen of roeien.

Door de onderarm lopen een paar grote botten, veel zenuwen en spieren. Spieren kunnen scheuren, zenuwen bekneld raken en botten breken. Pijn in de onderarm kan ook uit de schouder of de nek komen.

Oorzaak onderarmklachten

Problemen aan de onderarm kunnen zowel plotseling (acuut) ontstaan als geleidelijk ontstaan.

Bij acute klachten gaat het vaak om een botbreuk, of een scheuring van een spier.

Klachten kunnen ook geleidelijk ontstaan. Vaak is dan overbelasting de oorzaak door vaak en met kracht aanspannen van spieren in de onderarm of pols.

Overbelasting kan ook zorgen voor het zogenoemde ‘compartimentssyndroom’. De onderarm bestaat net als het onderbeen uit verschillende ‘compartimenten’ met daarin spieren die zijn omgeven door een vlies. Door overbelasting kan er een hoge druk in een compartiment ontstaan met veel pijn als gevolg.

De oorzaak van klachten in de onderarm is regelmatig ook een afgeknelde zenuw, bijvoorbeeld vanuit de elleboog. Maar ook afknellingen in de schouder kunnen klachten in de onderarm geven.

Symptomen van onderarmproblemen:

De symptomen van onderarmklachten zijn erg afhankelijk van de oorzaak. Bij niet-acute klachten zijn veel voorkomende symptomen:

·         Pijn op een specifieke plek, afhankelijk van de oorzaak. (bijvoorbeeld aan de buitenkant van de elleboog bij en tennisarm);

·         Uitstralingspijn naar hele onderarm, pols en hand;

·         Minder kracht in de arm of hand;

·         Problemen met het buigen of strekken van de elleboog.

Wat kunnen het Anna Ziekenhuis en Anna TopSupport bieden bij klachten aan de onderarm?

Bij het Anna Ziekenhuis en bij Anna TopSupport kunt u met klachten aan uw onderarm terecht voor een snelle diagnose, goede behandeling en begeleiding.

Behandelingen en onderzoeken bij onderarmklachten