Onderkaakfractuur

Lotgenotencontact
St. Anna Logo

Als u een breuk in uw onderkaak heeft, kan deze breuk op verschillende plaatsen zitten. Het meest voorkomend is een breuk ter plaatse van het kaakkopje, de kaakhoek en in het vlakke deel van de onderkaak. Bij deze verschillende breuken treden verschillende klachten op;

  • Bij een fractuur van het kaakkopje hebben mensen vaak last van een pijnlijke zwelling voor het oor. Ook kunt u moeilijker bijten en de onderkaak kan wegzakken naar de kant waar de breuk zit.
  • Bij een breuk in de onderkaak passen de boven- en onderkaak niet goed op elkaar bij het sluiten van de mond. Ook kan het voorkomen dat u uw mond niet goed kunt openen en bewegen. Verdere symptomen zijn: problemen met kauwen en slikken, een scheef gezicht, een zwelling ter hoogte van de fractuur en gevoelloosheid van de onderlip.
  • Bij een fractuur in het vlakke deel van de onderkaak kunt u moeite hebben met bijten.

 

Behandeling onderkaakfractuur in het Anna Ziekenhuis

Kaakchirurgen van het Anna Ziekenhuis zijn breed opgeleide specialisten die veel ervaring hebben met alle aspecten van het vak. Zij weten als geen ander hoe een onderkaakfractuur het best behandeld moet worden.