Verzakking

Lotgenotencontact
St. Anna Logo

Als u een verzakking heeft, komt er een stukje van uw blaas, endeldarm of baarmoeder naar buiten. Deze organen zitten in een holte van het bekken en hebben alle drie een uitgang naar buiten. Normaal gesproken worden de organen op hun plek gehouden door een grote spier, die de bodem van het bekken vormt. Als deze spier niet meer sterk genoeg is om de blaas, endeldarm en de baarmoeder op hun plek te houden, kan het gebeuren dat ze verzakken en door de opening naar buiten komen. Hierdoor kunnen de volgende klachten ontstaan:

  • Bij een verzakking van de blaas heeft u moeite met het ophouden van urine en vindt u het lastig om de blaas goed leeg te plassen.
  • Bij een verzakking van de endeldarm raakt u verstopt of heeft u het gevoel dat er een restje ontlasting blijft zitten.
  • Bij een verzakking van de baarmoeder kunt u last hebben tijdens de geslachtsgemeenschap. De baarmoederhals vormt een belemmering, waardoor de penis niet ver genoeg naar binnen kan.

 

Behandelen van een verzakking bij het Anna Ziekenhuis

Als u een verzakking heeft, kunt u terecht bij de gynaecologen van het Anna Ziekenhuis. Hier kunt u terecht voor onderzoeken en diverse behandelingen.