Ziekte van Ménière

Lotgenotencontact
St. Anna Logo

Als u de ziekte van Ménière heeft, heeft u een combinatie van 3 klachten:

  • Heftige aanvallen van draaiduizeligheid: zeker in het beginstadium van de aandoening ervaart u regelmatig een heftige aanval van draaiduizeligheid. Vaak heeft u tijdens zo’n aanval het gevoel dat u kunt vallen of moet braken en voelt u zich misselijk. Zo’n aanval is na 1 of 2 uur op zijn hevigst. In totaal kan de aanval een aantal uren duren. 
  • Slechthorendheid: voor en na een duizeligheidsaanval ontstaat er gehoorverlies aan 1 oor. Hoe ernstig het gehoorverlies is, verschilt per persoon. Het gehoor wordt door de jaren heen vaak steeds slechter.
  • Oorsuizen: de patiënt hoort een geluid dat niet uit de omgeving komt. Voorbeelden van geluiden zijn suizen, brommen en fluiten. Het oorsuizen is meestal het ergst vlak voor en na een duizeligheidsaanval, maar de klachten houden, net als het gehoorverlies, meestal voor altijd aan.

De oorzaak van de ziekte is nog onbekend. Wel is bekend dat stress en drukte een negatieve invloed hebben op de ziekte.

 

Behandelen van de ziekte van Ménière in het Anna Ziekenhuis

De ziekte van Ménière is nog niet te genezen, maar er zijn wel behandelingen die de symptomen kunnen verminderen. Bij de artsen van het Anna Ziekenhuis kunt u terecht voor al uw vragen, onderzoeken en een behandeling.