Dry Needling

St. Anna Logo

Dry needling is een methode voor de behandeling van stijfheid en acute- of chronische pijn in de spieren. Anna TopSupport heeft fysiotherapeuten die speciaal zijn geschoold om dry needling in te kunnen zetten.

Hoe werkt het?

Dry needling draait om zogenaamde 'triggerpoints'. Dat zijn plaatsen in de spieren die drukgevoelig zijn en dus snel pijn veroorzaken. De dry needling behandelmethode richt zich op het uitschakelen van deze triggerpoints door ze gericht met een droge acupunctuurnaald aan te prikken. Door dat aanprikken ontspant de spier snel en langdurig.

De behandeling bij Anna TopSupport

In een gesprek en met gericht onderzoek van de spieren zal de fysiotherapeut de plaatsen van uw triggerpoints proberen te vinden. Door middel van een speciale techniek wordt vervolgens een triggerpoint aangeprikt. Dit aanprikken is niet pijnlijk, maar geeft even een soort krampgevoel.

Effect

Niet iedereen reageert even sterk op een behandeling met dry needling, maar het is een 'dankbare' behandeling omdat er meestal direct effect te merken is.

Na de behandeling krijgt u oefeningen en gerichte adviezen mee naar huis om de verbeterde situatie te behouden.

Oorzaken triggerpoints

Triggerpoints kunnen door veel oorzaken ontstaan, bijvoorbeeld:

  • Een verkeerde beweging of een ongeval (acuut);
  • Een langdurig verkeerde houding of overbelasting;
  • Verkramping van spierweefsel zoals bij meniscusletsel of hernia;
  • Langdurige afwezigheid van beweging door bijvoorbeeld gips;
  • Psychologische factoren zoals stress of depressie;
  • Voetafwijkingen of verschil in beenlengte.

Geen acupunctuur

Dry needling is gericht op triggerpoints die kort gestimuleerd worden en is dus niet hetzelfde als klassieke acupunctuur waarbij vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam worden gezet.

Het proces

Afspraak maken voor dry needling

De meeste mensen komen niet rechtstreeks voor dry needling bij Topsupport. Het is een van de behandelingen die een fysiotherapeut kan inzetten. Bent u nog niet bij een een van onze fysiotherapeuten onder behandeling en denkt u dat dry needling mogelijk ook wat voor u is? Maak dan een afspraak met een van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten. U heeft geen verwijzing nodig. Op werkdagen kunt u meestal binnen 24 uur terecht voor een intakegesprek of een eerste consult. Neem voor een afspraak contact op met topsupport@st-anna.nl of bel met 040 -286 4144

Vergoeding en tarieven dry needling

De dry needling methode is een onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. De vergoeding hangt van uw persoonlijke situatie en aanvullende zorgverzekering af.

Vergoeding en tarieven
Stel je vraagWij beantwoorden je vraag binnen 2 werkdagen

Voor medische vragen: neem telefonisch contact op met de polikliniek of maak gebruik van BeterDichtbij als je daarvoor bent aangemeld. Gebruik het afsprakenformulier voor het maken of wijzigen van een afspraak.